آشنایی با مهد قهوه جهان و بهترین تولیدکنندگان قهوه در جهان

آشنایی با مهد قهوه جهان و بهترین تولیدکنندگان قهوه

قهوه یکی از محبوب‌ترین نوشیدنی‌های جهان است که پایه ثابت مهمانی‌ها و شب‌نشینی‌ها است. خوردن قهوه بعد از سپری‌کردن یک روز سخت آرامش فوق‌العاده‌ای به تک‌تک سلول‌های بدن می‌بخشد. البته که قهوه یک رقیب سرسخت به نام چای در بین ایرانیان دارد؛ اما بااین‌حال ویژگی‌ها و طعم تلخ دل‌پذیر قهوه باعث برتری آن بر سایر نوشیدنی‌ها می‌شود. خیلی از دوستداران قهوه می‌خواهند با مهد قهوه جهان آشنا شوند و سعی می‌کنند بهترین قهوه‌ای که در جهان تولید می‌شود را خریداری کنند. درواقع قهوه در کشورهای مختلفی تولید می‌شود، اما مبدأ پیدایش قهوه کشور اتیوپی است. در ادامه این مطلب با سرگذشت قهوه و برترین تولیدکنندگان آن بیشتر آشنا می‌شویم.

قهوه چیست و از کجا به وجود آمده است؟

اما قهوه چیست؟ قهوه در اصل نام شهری در کشور اتیوپی است و تاریخچه قهوه و اولین گیاه قهوه در آنجا روییده است. کافه یا کافا عربی‌شده قهوه است، برخی از دیگر عرب‌زبانان مثل مردم شهر کفا به قهوه بون می‌گویند. درواقع اسامی مختلفی برای قهوه وجود دارد اما نام قهوه، به علت آفریقایی بودن آن مرسوم‌تر است. پس می‌توان گفت مهد قهوه جهان، کشور اتیوپی است که اولین بار درخت همیشه‌سبز قهوه در آن پیداشده است. قهوه امروزی، یک نوشیدنی گرم با طعم تلخ دلپذیری است که از قهوه بوداده تولید می‌شود.

میوه قهوه بسیار شبیه به گیلاس است و از بو دادن هسته این میوه، قهوه تهیه می‌شود. هر میوه قهوه دارای دو دانه قهوه است در روبه‌روی هم قرار گرفته‌اند. پس از برداشت قهوه فرآیندهایی روی آن اجرا می‌شود تا به قهوه‌ای که می‌شناسیم تبدیل می‌شود. درباره کشف قهوه داستان دیگری نیز وجود دارد. برخی می‌گویند قهوه توسط یک چوپان کشف‌شده است. بزهای چوپان وقتی میوه درخت قهوه را می‌خورند، فعالیتشان زیاد می‌شود و چوپان هم به این موضوع پی می‌برد. حالا قهوه یک تجارت بزرگ جهانی است که طرفداران زیادی دارد. همچنین قهوه در بورس بسیار محبوب است و یک انجمن تخصصی قهوه آن را نظارت می‌کند. بسیاری از افراد برای بهره‌بردن از فواید این نوشیدنی تلخ، هزینه زیادی را صرف خرید بهترین قهوه می‌کنند.

قهوه چیست و از کجا به وجود آمده است

همان‌طور که گفتیم اولین بار قهوه در کشور اتیوپی و توسط یک چوپان کشف شد. مردم اتیوپی روغن دانه قهوه را با سایر روغن‌های حیوانی مخلوط می‌کردند و برای افزایش انرژی از این ترکیب استفاده می‌کردند. در قرن چهاردهم، پای قهوه به سرزمین عربستان باز شد و سپس به یمن رسید. یمن و عربستان کشورهایی اسلامی بودند و طبق اسلام نوشیدن نوشیدنی‌های الکل‌دار در این کشورها ممنوع بود. به همین دلیل نوشیدن قهوه در بین مسلمانان محبوبیت زیادی پیدا کرد و به‌این‌ترتیب مسلمانان باعث انتشار قهوه به سراسر جهان شدند.

سومین کشور مسلمانی که پای قهوه به آن باز شد، ترکیه بود. قهوه در بین مردمان این کشور چنان محبوب شد که اکنون یک نوع سرو مخصوص به خود تحت عنوان قهوه ترکی دارند. ترکیه به علت نزدیکی به کشورهای اروپایی باعث ورود قهوه به این کشورها و شروع فعالیت کافه‌ها در آن‌ها در قرن شانزدهم شد. درست است که مهد قهوه جهان اتیوپی است اما اکنون قهوه در کشورهای دیگری نظیر آمریکای لاتین تولید می‌شود که بیشترین قهوه را به بازار جهانی عرضه می‌کنند.

بهترین تولیدکنندگان قهوه در جهان

بهترین تولیدکنندگان و مهد قهوه جهان کجاست؟

آمارها نشان می‌دهد که قهوه، به‌عنوان دومین کالای تجاری پس از نفت شناخته می‌شود. اکنون کشورهای زیادی قهوه را تولید می‌کنند که هرکدام طعم خاص خود را دارد. به طور کلی این گیاه در کشور های زیر که جز بهترین تولیدکنندگان قهوه در جهان هستند، کشت می شود که به شرح زیر هستند:

  1. برزیل
  2. ویتنام
  3. کلمبیا
  4. اندونزی
  5. اتیوپی
  6. هندوستان
  7. هندوراس
  8. اوگاندا
  9. مکزیک
  10. گوآتمالا

البته کشورهای دیگری هم می توانند در لیست تولیدکنندگان قهوه در جهان قرار بگیرند، اما براساس میزان تولید و صادرات، کشور های نام برده شده، جز بهترین تولیدکنندگان قهوه به حساب می آیند. در ادامه در رابطه با 10 کشور برتر در تولید قهوه اطلاعات بیشتری به شما می‌دهیم.

برزیل

برزیل یکی از ابر تولیدکنندگان قهوه است که بیش از هر کشور دیگری قهوه تولیدی آن مشهور است. بیش از 27 هزار مترمربع از مزارع کشور برزیل به کاشت قهوه اختصاص دارد. سه شهر Gerais Minas، Sao Paulo و Parana در بخش‌های جنوبی برزیل واقع هستند و از نظر آب‌وهوایی بهترین شرایط برای کاشت قهوه را دارند. شاید یکی دیگر از دلایل محبوبیت قهوه برزیل، روش پردازش آن است. در برزیل در هنگام فرآوری قهوه، میوه‌های آن را در جلوی آفتاب خشک می‌کنند. حال آنکه در سایر کشورها از روش پردازش خیس استفاده می‌شود.

ویتنام

اگر قهوه‌خور قهاری باشید، حتماً یک‌بار نام قهوه ویتنام به گوشتان خورده است. کشور ویتنام سالانه چیزی حدود 2 میلیون قهوه به سایر کشورها صادر می‌کند.

کلمبیا

یکی دیگر از تولیدکنندگان برتر قهوه، کشور کلمبیا در آمریکای جنوبی است. قهوه کلمبیا یکی از خوش‌طعم و خوش‌بوترین قهوه‌های جهان است. اگر می‌خواهید طعم قهوه اصیل را بچشید، بهتر است با مهد قهوه جهان و برترین تولیدکنندگان قهوه آشنا شوید تا در هنگام خرید قهوه، بهترین نوع آن را بخرید.

بهترین تولیدکنندگان قهوه در جهان

اندونزی

یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان قهوه در جهان، کشور اندونزی است. قهوه‌های تولیدشده در کشور اندونزی از کیفیت مطلوبی برخوردار هستند. اندونزی به علت نزدیکی به خط استوا از نظر آب‌وهوای شرایط مطلوبی برای کشت قهوه دارد. اولین بار قهوه در اندونزی توسط استعمارگران آلمانی کشت شد و پس از جنگ مردم اندونزی این کشت را ادامه دادند. امروزه یکی از بهترین قهوه‌های جهان، قهوه Kopi Luwak اندونزی است که در جهان محبوبیت بالایی دارد. این قهوه روش تولید بسیار متفاوتی دارد که شاید هرکسی آن را نپسندد و علت گرانی این نوع قهوه هم مدل تولید آن است.

اتیوپی

گفتیم که اتیوپی مهد قهوه جهان است و هنوز هم در آن مقداری قهوه کشت و تولید می‌شود. معروف‌ترین قهوه جهان یعنی قهوه عربیکا اولین بار در این کشور تولیدشده است. بخش بزرگی از اقتصاد کشور اتیوپی وابسته به قهوه است. برندهای Harar، Limu، Sidamo و Yirgacheffe برندهای بسیار شناخته‌شده برای قهوه عربیکا در اتیوپی هستند.

هندوستان

شاید تولید قهوه در هندوستان دور از انتظار باشد، اما خوب است بدانید که کشور هندوستان در سال 2015 بیش از 350 میلیون کیلوگرم قهوه تولید کرده است. قهوه‌های هندوستان به علت شرایط آب‌وهوایی این کشور طعم تلخ و تندی دارند که باب میل هرکسی نیست. بااین‌حال اما خریداران اصلی قهوه هندوستان کشورهای اروپایی و روسیه هستند.

هندوراس

قهوه تولیدشده در هندوراس در بیبن مردم این کشور هنوز جاافتاده نیست. قهوه تولیدی این کشور بیشتر به‌صورت ترکیبی با دیگر قهوه‌ها مصرف می‌شود. بااین‌وجود بازهم قهوه یکی از بخش‌های اقتصادی کشور هندوراس است و بسیاری از مردم از طریق قهوه تأمین معاش می‌کنند.

اوگاندا

شاید به فکر هیچ‌کسی نرسد که کشور اوگاندا قهوه تولید می‌کند؛ اما اوگاندا یکی از صادرکنندگان بزرگ قهوه در آفریقا به شمار می‌رود. در کشور اوگاندا هر دو نوع قهوه روبوستا و عربیکا تولید می‌شود. تعداد زیادی از افراد کشور اوگاندا از طریق تولید قهوه و فرآوری آن کسب درآمد می‌کنند.

مکزیک

شاید مکزیک مهد قهوه جهان نباشد، اما این کشور بزرگ‌ترین صادرکننده قهوه به آمریکا محسوب می‌شود. پس از قهوه عربیکای اتیوپی، یکی از بهترین انواع قهوه عربیکا در مکزیک تولید می‌شود. این کشور امروز یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان و صادرکنندگان قهوه در جهان است. شرایط آب‌وهوایی مکزیک باعث طعم مطبوع قهوه این کشور می‌شود.

گوآتمالا

گوآتمالا یکی دیگر از کشورهای تولیدکننده قهوه در جهان است که نسبت به سایر کشورها، کمتر شناخته‌شده است. طبق آمارهایی که سازمان بین‌المللی قهوه منتشر می‌کند، قهوه گوآتمالا از کیفیت خوب و مطلوبی برخوردار است.

پایتخت قهوه دنیا کجاست

پایتخت و مهد قهوه جهان کجاست؟

قهوه اکنون چیزی فراتر است یک نوشیدنی است. برخی قهوه را نوعی سبک زندگی می‌دانند. برخی شهرهای جهان به علت محبوبیت زیاد این نوشیدنی در آن‌ها، به پایتخت قهوه جهان معروف هستند؛ شهر های مهمی مانند:

  • رم
  • ریودوژانیرو
  • وین
  • ریک جاویک
  • استانبول
  • لندن
  • سیاتل

در ادامه به بررسی و معرفی این شهرها می‌پردازیم که چرا آن ها به این میزان معروف هستند و می توان آن ها را پایتخت قهوه در کشور های مختلف نامید. با دکتر کافی همراه باشید.

رم، ایتالیا

شهر رم در کشور ایتالیا، به‌عنوان یکی از شناخته‌شده‌ترین شهرها به‌عنوان پایتخت قهوه است. کیفیت قهوه در شهر رم به‌قدری زیاد است که بسیاری از افراد دوست دارند برای یک‌بار هم که شده، طعم قهوه‌های این شهر را امتحان کنند. برای عاشقان قهوه، رم یک شهر بی‌نظیر است که می‌توانند در آن بهترین قهوه را در بهترین کافه‌ها بنوشند.

ریک جاویک، آیسلند

طبق آمارها، مردم کشورهای اسکاندیناوی یکی از بزرگ‌ترین مصرف‌کنندگان قهوه هستند. به علت مصرف بالای قهوه در این کشورها سرو قهوه و کیفیت آن در آن‌ها سطح بالایی دارد. مردم آیسلند از عاشقان پروپاقرص قهوه هستند و در تهیه قهوه ظرافت خاصی به خرج می‌دهند. تمام کافه‌های شهر ریک جاویک قهوه درجه‌یک را به بهترین شکل ممکن سرو می‌کنند. اگر قهوه کافه‌های ریک جاویک را بچشید، قهوه سایر کافه‌ها را قبول نخواهید داشت. درواقع نوشیدن قهوه در کافه‌های ریک جاویک به‌عنوان پایتخت قهوه دنیا سطح انتظار شما را از قهوه بسیار بالا می‌برد.

آدیس آبابا، اتیوپی

اتیوپی به‌عنوان مهد قهوه جهان شناخته می‌شود، درنتیجه باید یکی از پایتخت‌های قهوه جهان متعلق به این کشور باشد. اتیوپی برای مدت زیادی تحت تأثیر ایتالیا بوده است و به همین دلیل قهوه اسپرسو به سبک ایتالیایی در این کشور بسیار جا افتاده است. می‌توان گفت قهوه‌ای که در کافه‌های محلی آدیس آبابا می‌نوشید، قابل‌رقابت با قهوه‌های رم ایتالیا است. قهوه در اتیوپی به‌قدری مهم است که نوعی مراسم مخصوص قهوه در این کشور وجود دارد. در این مراسم دانه‌های قهوه‌ که تازه آسیاب شده‌اند روی منقلی چوبی بوداده می‌شوند و سپس قهوه تازه به همراه شکر سرو می‌شود.

هاوانا، کوبا

هاوانا دیگر شهری است که در جهان به‌عنوان پایتخت قهوه شناخته می‌شود. کوبا از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان و صادرکنندگان قهوه است و کوبانا معروف‌ترین قهوه این کشور است. هاوانا تنهای شهری است که می‌توانید در آن طعم قهوه کوبانا اصیل را بچشید.

ریودوژانیرو، برزیل

نسبت به سایر کشورهای تولیدکننده قهوه، برزیل بین افراد جاافتاده‌تر است. در ریودوژانیرو برزیل می‌توانید بهترین قهوه جهان را بچشید. برزیل یکی از بزرگ‌ترین صادرکنندگان قهوه در جهان است و شما می‌توانید علاوه بر نوشیدن قهوه تازه، مزارع کشت قهوه در این شهر را مشاهده کنید.

وین، اتریش

اگر می‌خواهید قهوه خود را در یک کافه مجلل بنوشید، وین را به شما معرفی می‌کنیم. بهترین و مجلل‌ترین کافه‌های سرو قهوه در جهان در وین وجود دارد. به همین دلیل لقب پایتخت قهوه جهان را به این شهر داده‌اند. در کافه‌های وین قهوه به‌صورت کاملاً کلاسیک و به همراه یک لیوان آب سرد سرو می‌شود. همان‌طور که اتیوپی مهد قهوه جهان است، وین نیز به‌عنوان مهد سرو کلاسیک قهوه شناخته می‌شود.

قهوه در استانبول

استانبول، ترکیه

شاید کمتر کسی باشد که نام قهوه ترک به گوشش نخورده باشد. قهوه ترک حتی در بین افرادی که قهوه نمی‌خورند هم بسیار جاافتاده است. قهوه ترک مرغوبیت بسیار بالایی دارد و در یونسکو به‌عنوان میراث فرهنگی ترکیه ثبت‌شده است. مزه تلخ و دلپذیر قهوه‌های ترک اصیل را می‌توان در تمام کافه‌های استانبول چشید. سرو قهوه در استانبول مقررات مخصوص به خود را دارد. در استانبول معمولاً قهوه را در فنجان‌های کوچک و زینتی سرو می‌کنند. پس اگر به استانبول سفر کردید، با خوردن یک فنجان قهوه ترک در کافه‌های استانبول می‌توانید انرژی لازم برای گشت‌وگذار در این شهر زیبا را به دست آورید.

لندن، انگلستان

لندن یکی دیگر از شهرهایی است که می‌توان از آن به‌عنوان پایتخت قهوه جهان یاد کرد. همان‌طور که می‌دانید نوشیدنی محبوب انگلستان چای است اما طعم قهوه‌هایی که در کافه‌های لندن سرو می‌شود فوق‌العاده است و طعم آن را فراموش نخواهید کرد.

سنگاپور

عنوان پایتخت جهان برای شهر سنگاپور شاید برایتان بسیار عجیب باشد؛ اما باید بدانید که انواع مختلف قهوه در سنگاپور وجود دارد که به طرز خاصی سرو می‌شوند. در این شهر قهوه‌ای تحت عنوان قهوه کاپی، به‌عنوان نوشیدنی ملی سنگاپور سرو می‌شود. طعم این قهوه با سایر قهوه‌های که نوشیده‌اید، بسیار متفاوت است. هنگام تفت‌دادن دانه‌های قهوه، قدری کره به آن اضافه می‌شود و همین باعث تفاوت طعم این قهوه می‌شود. سنگاپور شاید مهد قهوه جهان نباشد، اما قهوه کاپی آن طعمی فوق‌العاده دارد که فقط در این شهر می‌توان آن را پیدا کرد.

قهوه در آمریکا

سیاتل، ایالات‌متحده آمریکا

از سیاتل به‌عنوان پایتخت قهوه آمریکای شمالی یاد می‌شود. کافی‌شاپ‌های زنجیره‌ای و مشهور استارباکس از سیاتل کار خود را آغاز کرده‌اند. استارباکس به‌تنهایی توانسته فرهنگ نوشیدن قهوه را نه‌تنها در آمریکا بلکه در سایر کشورهای جهان تقویت کند. بسیاری از مردم جهان به‌واسطه استارباکس به نوشیدن قهوه روی آورده‌اند.

قهوه عربیکا چیست؟

قهوه عربیکا یکی از معروف‌ترین قهوه‌های جهان است که از گیاهی به همین نام به وجود می‌آید. همان‌طور که می‌دانید، اتیوپی مهد قهوه جهان است و ریشه گیاه عربیکا به همین کشور برمی‌گردد. اتیوپی هنوز هم بهترین نوع قهوه عربیکا را در جهان تولید و سرو می‌کند. دانه‌های گیاه عربیکا در سایر کشورها کشت می‌شوند اما قهوه عربیکا اتیوپی طعم دیگری دارد. نوع دیگر قهوه روبوستا است که از گیاه کانفورا تولید می‌شود اما به معروفی و مشهوری قهوه عربیکا نیست.

دانه‌های قهوه وقتی در اتیوپی کشف شدند، مردم برای افزایش انرژی خود آن‌ها را به شکل ترکیبی با روغن حیوانی مصرف می‌کردند؛ اما با ورود دانه قهوه به کشورهای عربی نظیر عربستان و یمن، قهوه به شکل امروزی خود در آمد. اولین بار سربازان عرب این نوشیدنی را کشف کردند و از آن برای افزایش انرژی خود هنگام جنگ استفاده می‌کردند. به دلیل کشف قهوه به دست سربازان عربی، به آن قهوه عربیکا می‌گویند.

قهوه عربیکا که کیفیت بالایی داشته باشد تا حدودی شیرین است و کمی هم مزه میوه‌ هم می‌دهد. درواقع میزان تفت‌دادن دانه‌های قهوه روی طعم آن‌ها تأثیر می‌گذارد. درنتیجه با توجه به میزان بودادگی، قهوه عربیکای شما ممکن است طعمی شیرین تا تلخ داشته باشد. اکثر قهوه‌های موجود در بازار قهوه عربیکا هستند. برخی نیز قهوه عربیکا را با قهوه روبوستا ترکیب می‌کنند برای مثال در تولید قهوه اسپرسو باید قهوه عربیکا با قهوه روبوستا ترکیب شود. اگر می‌خواهید خودتان در خانه قهوه درست کنید، بهتر است قهوه عربیکا بخرید.

بهترین قهوه عربیکا

بهترین قهوه عربیکا متعلق به کدام کشور است؟

اتیوپی به‌عنوان مهد قهوه جهان بهترین نوع قهوه عربیکا را دارد؛ اما قهوه عربیکا در سایر کشورها نظیر کاستاریکا، مکزیک، گواتمالا، اکوادور، کلمبیا، بوروندی، برزیل، روندا و هند نیز تولید می‌شود. برزیل به‌عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده قهوه عربیکا در دنیا شناخته می‌شود؛ اما طعم اصیل قهوه عربیکا را می‌توان فقط در قهوه‌های اتیوپی پیدا کرد. قهوه عربیکا تنوع بالایی دارد که هرکدام برای رشد شرایط آب‌وهوایی خاصی را می‌طلبند. از انواع رایج قهوه عربیکا می‌توان تیپیکا، بوربن، کاتورا، کاتیمور، گشا، جکسون و کنا را نام برد. از قهوه گشا به‌عنوان بهترین قهوه جهان از نظر طعم یاد می‌شود.

قهوه عربیکا با قهوه روبوستا چه تفاوتی دارد؟

روبوستا و عربیکا به‌عنوان معروف‌ترین قهوه‌های جهان هستند که تفاوت‌هایی با هم دارند. مهم‌ترین تفاوت این دو نوع قهوه، میزان کافئین موجود در آن‌ها است. به‌طورکلی قهوه روبوستا کافئین بیشتری نسبت به قهوه عربیکا دارد. کافئین در کنار مزایایی که دارد، اثرات مضری برای سلامتی دارد و افرادی که نگران اثرات منفی کافئین هستند بیشتر به نوشیدن قهوه عربیکا تمایل دارند. همچنین عربیکا میزان لیپید بیشتری نسبت به روبوستا دارد. کافئین مزه تلخی دارد و عربیکا نسبت به قهوه روبوستا تلخی کمتری دارد. درنتیجه بیشتر افراد دوست دارند قهوه عربیکا بنوشند. روبوستا طعم چوب سوخته می‌دهد، درحالی‌که عربیکا یک طعم اسیدی و تلخ دلپذیر دارد و طعم میوه‌ای، آجیلی شکلاتی می‌دهد.

این مورد، دلیل محبوبیت بیشتر عربیکا نسبت به روبوستا است. اگر می‌خواهید برای اولین بار قهوه را امتحان کنید، بهتر است قهوه عربیکا تولیدشده در مهد قهوه جهان، یعنی اتیوپی را بخرید. البته عربیکا به علت شرایط کشت سخت‌تر نسبت به روبوستا، قیمت بالاتری دارد که باید به این نکته توجه کنید. در کل هر فردی بنا به سلیقه خود ممکن است عربیکا یا روبوستا را برای نوشیدن انتخاب کند.

بهترین قهوه جهان متعلق به کدام کشور است

بهترین قهوه جهان متعلق به کدام کشور است؟

تا اینجا فهمیدیم که مهد قهوه جهان، کشور اتیوپی است و اکنون قهوه در بسیاری از کشورها تولید می‌شود. اگر به دنبال چشیدن مزه اصیل قهوه هستید، بدون شک این مزه را تنها در قهوه عربیکای اتیوپی می‌توانید پیدا کنید. بااین‌حال، قهوه کشورهای دیگر نیز اصالت و طعم خاص خود را دارد. برای مثال قهوه کاستاریکا یکی از قهوه‌های محبوب در سطح جهان است که طعم کلاسیک مخصوص به خود را دارد. در این کشور قوانین سختی برای تولید قهوه وجود دارد و همین باعث افزایش کیفیت قهوه کاستاریکا شده است. برزیل نیز یکی از بزرگ‌ترین کشورهای تولیدکننده قهوه در جهان است به‌طوری‌که بیش از یک سوم قهوه جهان را به‌تنهایی تولید می‌کند؛ اما کیفیت قهوه‌های تولیدشده در برزیل به اندازه قهوه عربیکا اتیوپی، مهد قهوه جهان نیست. یکی دیگر از بهترین و خوش‌طعم‌ترین قهوه‌های جهان، قهوه موچای عربی است که در عربستان و یمن تولید می‌شود. البته قهوه موچا به میزان کمی تولید می‌شود و صادرات آن بسیار کم است.

قهوه ایرانی بخریم یا خارجی

قهوه ایرانی بخریم یا خارجی؟

Coffee برای رشد نیاز به آب‌وهوای گرمسیری دارد و متعلق به کشورهایی نظیر جامائیکا، برزیل و اتیوپی است. به‌طورکلی قهوه در ایران تولید نمی‌شود و به‌صورت خام وارد کشور می‌شود. درنتیجه برندهای قهوه ایرانی تنها پردازش این قهوه را به‌طور سنتی بر عهده دارند. قهوه ایرانی نسبت به قهوه‌هایی که خارجی هستند و مراحل پردازش آن‌ها در کشورهای دیگر صورت می‌گیرد ارزان‌تر هستند.

اما به‌طورکلی کیفیت قهوه کشورهایی مثل اتیوپی که مهد قهوه جهان است، نسبت به قهوه‌ای که در ایران پردازش می‌شود بیشتر است. پس اگر به دنبال طعم اصیل و کلاسیک قهوه هستید، قهوه خارجی انتخاب بهتری است؛ اما به این معنی نیست که قهوه‌های ایرانی کیفیت خوبی ندارند. قهوه‌های ایرانی کیفیت مورد انتظار شما را برای نوشیدن قهوه در اختیارتان قرار می‌دهند. قهوه ایرانی نسبت به قهوه خارجی در دسترس‌تر، ارزان‌تر و احتمالاً تازه‌تر است. خرید قهوه خارجی بیشتر موردپسند افرادی است که در نوشیدن قهوه باتجربه هستند و به دنبال قهوه با اصالت هستند.

جمع‌بندی

در این مطلب راجع به مهد قهوه جهان، انواع قهوه و برترین تولیدکنندگان قهوه بیشتر توضیح دادیم. قهوه بعد از آب، یکی از محبوب‌ترین نوشیدنی‌های جهان است و پس از نفت دومین کالای برتر صادراتی است. کشورهای زیادی به تولید قهوه می‌پردازند اما کیفیت قهوه هرکدام با یکدیگر متفاوت است. اتیوپی به‌عنوان مهد قهوه جهان، هنوز هم بهترین نوع قهوه عربیکا را تولید می‌کند. طعم قهوه عربیکا اتیوپی در تمام دنیا بی‌نظیر است و همتا ندارد. بااین‌حال شهرهای زیادی مثل رم وجود دارند که باوجوداینکه در آن‌ها قهوه تولید نمی‌شود، اما به‌عنوان پایتخت قهوه جهان شناخته‌شده هستند.

مردم این شهرها به علت علاقه زیادی که به قهوه دارند، به این نوشیدنی اهمیت زیادی می‌دهند. در رم می‌توانید بهترین قهوه‌ جهان را با طعمی فوق‌العاده حتی در کافه‌های محلی بنوشید. قهوه به شکل امروزی، ابتدا در میان سربازان عربی به‌عنوان انرژی‌زا استفاده می‌شد و همین دلیل نام‌ عربیکا بر روی این قهوه است. در ایران قهوه فقط پردازش می‌شود و ما به‌هیچ‌عنوان قهوه کشت ایران نداریم. کیفیت قهوه ایرانی به عوامل مختلفی نظیر مبدأ تولیدکننده آن قهوه و نحوه پردازش و تفت‌دادن آن دارد. برای مثال اگر قهوه‌ای که پردازش می‌شود از کشورهایی نظیر برزیل و اتیوپی تهیه‌شده باشد، کیفیت و طعم فوق‌العاده‌ای خواهد داشت.

5/5 - (2 امتیاز)

سوالات متداول

  • قهوه در چه قرنی کشف شد؟

    قهوه برای اولین بار در قرن 11 در کشور اتیوپی کشف شد. پس از آن از طریق کشورهای اسلامی عربستان، یمن و ترکیه به دیگر کشورها راه یافت.

  • آیا در ایران قهوه کاشته می‌شود؟

    خیر، شرایط آب‌وهوایی ایران برای کاشت قهوه مناسب نیست و فقط فرآوری قهوه به شکل سنتی در ایران انجام می‌شود.

  • بزرگ‌ترین کشور تولیدکننده قهوه جهان کدام کشور است؟

    برزیل، بزرگ‌ترین کشور تولیدکننده قهوه در جهان است. سالانه میلیون‌ها تن قهوه در این کشور تولید و به دیگر کشورها صادر می‌شود.

  • بهترین قهوه جهان قهوه کدام کشور است؟

    اگرچه کشورهای زیادی به تولید قهوه مشغول هستند، اما با این حال هنوز هم بهترین قهوه جهان قهوه عربیکا کشور اتیوپی است.

2 دیدگاه

  1. به نظر من قهوه های ایرانی هم عطر و طعم خوبی دارند و میشه به عنوان یک نوشیدنی عالی ازشون استفاده کرد اما خیلی جالب بود برام که مهد قهوه جهان کشور خاصی نیست و هر کشوری محصول خاص خودشو داره.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *