خرید قهوه از کجاست

قهوه چیست ؟ هر آنچه باید در رابطه با قهوه بدانید

قطع به یقین می‌دانید قهوه چیست؟ اما به دنبال اطلاعاتی تکمیلی پیرامون این نوشیدنی ماندگار هستید که به وب‌سایت ما سر زده‌اید. وقتی روزانه بیش از 2 میلیارد فنجان قهوه در دنیا نوشیده می‌شود بی‌شک همه ما تا حدی با این نوشیدنی آشنا هستیم. در این صفحه از وب‌سایت دکتر کافی در نظر داریم تا دانشنامه‌ای تمام و کمال در خصوص قهوه ارائه کنیم. اگر می‌خواهید اطلاعاتتان را درباره انواع قهوه، تاریخچه آن، خواص و روش‌های سرو این نوشیدنی قدیمی دوچندان کنید تا انتها با ما در این مطلب همراه باشید تا قبل از خرید قهوه، اطلاعات بسیار جامعی در مورد آن داشته باشید.

لیست عناوین این مطلب پنهان

قهوه چیست ؟

شاید کمتر کسی تصور می‌کرد که از دل میوه‌های گیلاس مانند بوته‌ای در اتیوپی و سپس مناطق گرمسیری آمریکا و شاخ آفریقا و بخش‌هایی از جنوب آسیا دانه‌ای این‌چنین پرطرفدار به عمل آید که بو داده آن دانه و در نهایت دم کرده‌اش، به نوشیدنی ماندگار قرن مبدل گردد. قهوه یا Coffee، یک نوشیدنی تلخ اما پرطرفدار و اصیل است که برای اولین بار در قرن پانزدهم میلادی پا به عرصه نوشیدنی‌ها گذاشت و حالا پس از گذشت سال‌های متمادی هنوز هم در کنار چای، پای ثابت همه مهمانی‌ها و دورهمی هاست.

اگر بپرسید نام این گیاه از چه ریشه‌ای برگرفته شده، باید بگوییم قهوه، معادل عربی واژه کفا یا کافا است. کافا نام یک منطقه در حوالی جنوب غرب اتیوپی (زادگاه گیاه قهوه) است. اگر بخواهیم ریزبین‌تر به ریشه‌یابی واژه آن بپردازیم باید بگوییم که در اصل کلمه عربی قهوه از ریشه فعل قها می‌آید، به معنای بی‌اشتها بودن. جالب است بدانید که عرب‌ها معتقد بودند که نوشیدنی تازه کشف شده موجب بی‌اشتهایی می‌شود و بر همان مبنا نامش را قهوه یا کافی نهادند.

قهوه چیست و هر آنچه که باید در رابطه با قهوه بدانید

تاریخچه قهوه در جهان و ایران

شاید اگر تخصصی‌تر به تحلیل و بررسی تاریخچه قهوه بپردازید نام بز و صاحبش کالدی به عنوان کاشف آن به گوشتان بخورد. مورخان نوشته‌اند که در واقع کاشف گیاه قهوه یک دامدار در اتیوپی است که با دقت در رفتار بزهای گله‌اش پی برد که وقتی از درختچه‌ای خاص می‌چرند به حدی انرژی می‌گیرند که شب‌ها هم خوابشان نمی‌برد. بالا و پایین پریدن‌های بی‌حدومرزشان به کنار. درست است که گفتیم قهوه در قرن 15 هم ظهور کرد و پا به عرصه نوشیدنی‌های پرطرفدار گذاشت اما زمان مصرف قهوه در واقع از قرن 13 در دربار پادشاهان و اعیانی‌ها دیده شده و در قرن 15 به مصرف عموم رسیده است.

تاریخچه قهوه در جهان اسلام

یمن نام کشوری است که در خاورمیانه برای نخستین بار در قرن پانزده قهوه را به دیگر کشورها توسط مسافران همگانی نموده است. جالب است بدانید که قهوه را در دین اسلام جایگزین نوشیدنی‌های الکلی حرام کرده‌اند. حکیم ابوعلی سینا نیز از این نوشیدنی برای درمان بیماران افسرده حال استفاده می‌نموده است.

خواص نشاط‌آور انواع قهوه و شباهت‌های کم آن با نوشیدنی‌های الکلی موجب شد تا علمای دینی تندرو در مکه و قاهره سعی بر این داشته باشند تا مصرف آن نیز همانند سایر شراب‌های الکلی ممنوع کنند، اما موفق به این ممنوعیت نشدند.

تاریخچه قهوه در اروپا

اما بخش جالب‌تر تاریخچه این گیاه آنجاست که این نوشیدنی تقریباً یک قرن بعد یعنی حدود سال 1650 میلادی برای اولین بار وارد انگلستان و در نهایت اروپا شد. اولین قهوه‌خانه‌های اروپا را می‌توان در آکسفورد و لندن یافت. مایع شیطانی تلخ نامی بود که روحانیون ونیز که به حق نمی‌دانستند قهوه چیست بر روی آن گذاشتند و همانند علمای عرب سعی بر ممنوعیت آن داشتند و تا حدودی موفق هم شدند برای چند سال حرف خود را به کرسی بنشانند؛ اما طولی نکشید که این نوشیدنی ماندگار و ناب خاص‌ترین لحظات اروپاییان در کافه‌ها را میزبان شد و در ادامه جای نوشیدنی‌های سرد را در وعده صبحانه آنان گرفت.

تاریخچه قهوه در آمریکا

زادگاه قهوه در قاره آمریکا را می‌توان به برزیل نسبت داد. ارزش قهوه ناب برزیلی در قاره آمریکا تا آن اندازه است که رئیس‌جمهور سوم کشور آمریکا در باب این نوشیدنی گفته بود که “قهوه، نوشیدنی متمدن‌هاست”.

بخش عجیب تاریخچه این گیاه در آمریکا آنجاست که فرانسوی‌ها که تقریباً در اروپا غول تجارت قهوه بودند اجازه صادر شدن آن را به آمریکا نمی‌دادند و این‌گونه شد که آمریکا باید ورود آن را از فرانسیسکو زیبارویی متشکر باشد که با دستور امپراتور به فرانسه فرستاده شد و گیاه قهوه را در لابه‌لای گل‌هایی که از همسر پادشاه فرانسه هدیه گرفت، به کشورش آورد و این‌چنین تاریخچه متفاوتی را در آمریکا رقم زد.

تاریخچه قهوه در ایران

تاریخ نویسان تاریخ قهوه را برای ایران با شاه تهماسب و اولین قهوه‌خانه‌ها را به دوران شاه‌عباس نسبت می‌دهند. در زمان حکومت صفویان، قهوه دیگر نوشیدنی عموم مردم بوده است. برخی هم می‌گویند، نخستین بار توسط زائرینی که از زیارت مکه به کشور باز می‌گشتند در دوران صفویان وارد ایران شد. قهوه در ایران از چای خیلی قدیمی‌تر است و همین که حتی به چایخانه‌ها هم هنوز قهوه‌خانه می‌گویند، دلیلی بر اثبات این ادعاست. ارزش قهوه در تاریخ ایران تا آنجاست که مراسم‌هایی نظیر قهوه قجری و بزم قهوه و… برای صرف این نوشیدنی اصیل ترتیب داده می‌شد. فال قهوه نیز ریشه‌ای کهن در ایران دارد.

دو نوع ترک و عرب اولین قهوه‌هایی هستند که به ایران وارد شده و مورد استقبال آنان قرار گرفتند. حال که با تاریخچه این نوشیدنی شگفت انگیز آشنا شدید وقت آن است تا سفری به درون‌دانه‌های آن داشته باشیم.

گیاه قهوه چیست

ساختار قهوه و پردازش آن

در ابتدای این مطلب اشاره کردیم که نوشیدنی مورد بحث ما در این مقاله در حقیقت دم کرده، پودری است که از دانه‌های بو داده درختچه‌های قهوه تهیه می‌شود. حالا در این بخش می‌خواهیم به ساختار دانه‌ها و انواع درخت قهوه بپردازیم. به صورت کلی دو نوع درخت قهوه وجود دارد که از دیگر انواع شناخته‌شده‌تر است: قهوه عربیکا و قهوه روبوستا یا کانیفورا.

  • قهوه عربیکا بیشتر در کشورهای کنیا، اتیوپی و سودان کشت می‌شود و در مقابل قهوه کانیفورا یا همان روبوستا را بیشتر در صحرای آفریقا و سودان جنوبی می‌توان یافت. عربیکا بیش از 70 درصد مصرف قهوه جهان را تأمین می‌کند.
  • قهوه‌های لیبیریکا، راکیموسا، موریتیانا و استنوفیلا از دیگر درختچه‌های قهوه هستند که کمتر شناخت شده‌اند.

اگر بخواهیم درختان قهوه را از حیث ظاهر توصیف کنیم در اولین کلام باید به برگ‌های سبز و تیره آن اشاره کنیم و سپس آن را درخت همیشه سبز بخوانیم.

گیلاس قهوه چیست؟

شاید هیجان‌انگیز باشد که بدانید دانه‌های قهوه که همه با رنگ قهوه‌ای آن را دیده‌اید میوه قرمزرنگ و شبیه به گیلاس یک درخت همیشه سبز است. میوه‌های درخت قهوه در ابتدا و در زمان نارس بودن سبز هستند اما قرمز شدن و گیلاسی شدن آن نوید رسیدن میوه‌ها را می‌دهد، به این میوه‌های قرمزرنگ گیلاس قهوه می‌گویند. گیلاس قهوه ساختار اعجاب‌انگیزی دارد به‌این‌ترتیب که از لایه‌های تودرتو و پیچیده‌ای تشکیل شده است. لایه‌های گیلاس به شرح زیر هستند:

دانه قهوه، پوست نقره‌ای، پکتین، پالپ، پوسته خارجی

سرنوشت گیلاس قهوه چه می‌شود؟

در مراحل پردازش قهوه به یک‌دو راهی می‌رسیم: پردازش خشک و پردازش تر !

در پردازش تر گیلاس‌ها به مرحله پوست گرفته شدن وارد می‌شوند و سپس شستشو داده شده و قسمت‌های زائد دانه قهوه از آن جدا می‌شود و نتیجه کار دانه‌های شسته رفته قهوه است. در این روش با غوطه‌ور کردن دانه‌ها در واقع آن‌ها را از لحاظ کیفیت نیز خوب و بد می‌کنند چرا که دانه‌های معیوب روی آب می‌ایستند.

در پردازش خشک، گیلاس‌ها پس از چیده شدن در آفتاب پهن می‌شوند و آن‌قدر می‌مانند و زیرورو می‌شوند تا قسمت‌های زائد آن‌ها بریزد و در نهایت دانه اصلی قهوه از میان لایه‌های اضافه استخراج گردد. پردازش خشک حدوداً 4 هفته طول می‌کشد و معمولا در کشورهای گرمسیری رواج دارد.

پوست گرفتن دانه‌های قهوه پس از پردازش اولیه

طبیعتاً کشاورزان نمی‌توانند با روش‌های سنتی دانه اصلی و خالص قهوه را استخراج نمایند. با این تفاسیر قهوه در مراحل حرفه‌ای‌تر پردازش با دستگاه‌های تخصصی پوست گرفته می‌شود. دانه‌های ریزودرشت نیز در همین حین از هم جدا می‌شوند.

رست کردن یا بو دادن قهوه چیست؟

پس از پوست گرفتن نهایی دانه‌های قهوه اصطلاحاً رست شده یا بو داده می‌شوند. رست دادن قهوه در دمای بسیار بالا انجام می‌شود و بسته به اینکه قهوه با روش خشک پردازش‌شده یا روش‌تر جزئیات خاص خود را دارد اما آنچه حائز اهمیت است این است که در فرآیند رست کردن 4 نکته را باید در نظر گرفت:

  1. نژاد دانه
  2. نوع پردازش
  3. طعم مورد نظر مصرف‌کننده

رست کردن یکی از پردازش قهوه است که نیاز اساسی برای آن محسوب می شود. رست دانه های قهوه نیز متفاوت هستند، در ادامه به معرفی انواع دانه‌های قهوه می پردازیم.

آسیاب کردن دانه‌های قهوه

آخرین گام در فرآیند پردازش قهوه، پودر کردن و آسیاب قهوه را شامل می‌شود؛ در واقع دانه قهوه را نمی‌توان به صورت دیگری به‌جز پودر شده تبدیل به نوشیدنی نمود. برای دم کردن قهوه باید پودر قهوه را تهیه کنیم و همین امر مرحله آسیاب کردن را در فرآیند پردازش الزامی می‌نماید.

انواع دانه های قهوه

انواع دانه های قهوه

عمدتاً تنوع اصلی قهوه در جهان به روش درست کردن آن مربوط می‌شود و خود گیاه قهوه تنوع آن‌چنانی ندارد و به همان دو نوع پرطرفدار عربیکا و روبوستا محدود می‌شود. قهوه‌های عربیکا و روبوستا هر کدام، طرفداران خاص خودشان را دارند و بر اساس ذائقه و نوع سروشان، آن‌ها را انتخاب می‌کنند. دانه های قهوه 2 نوع هستند:

  1. قهوه عربیکا
  2. قهوه روبوستا

در ادامه به معرفی دانه‌ های قهوه می پردازیم.

قهوه عربیکا

همان‌طور که در بخش قبل نیز بیان کردیم چیزی بالغ‌بر 70 درصد قهوه مصرفی جهان را عربیکا تشکیل می‌دهد. قهوه عربیکا به مراتب نسبت به روبوستا دارای چربی بیشتری است بنابراین بهتر است آن را با شیر ترکیب نکنید. دانه‌های این قهوه تخت‌تر و بیضی‌تر هستند. قیمت قهوه عربیکا نسبت به قیمت قهوه روبوستا بیشتر است و علت آن نیز به محبوبیت و حساس بودن آن مربوط می‌شود.

قهوه روبوستا

بعد از عربیکا قهوه دیگری که بیشترین طرفدار را در جهان دارد قهوه تلخ روبوستا است. درخت‌های تنومند و مرتفع قهوه روبوستا نیز در شهرت این قهوه بی‌تأثیر نبوده‌اند. ارتفاع این درختان بیش از 10 متر است و این خود اوج شگفت‌انگیزی قهوه روبوستا را نشان می‌دهد.

دانه‌های قهوه روبوستا نسبت به عربیکا گردتر و کوچک‌تر است.

تفاوت های قهوه عربیکا و قهوه روبوستا

مقایسه قهوه عربیکا و قهوه روبوستا

عربیکا به نسبت روبوستا دارای کافئین کمتری است و به همین جهت تلخی آن کمتر و شیرین‌تر از روبوستا است. اگر طرفدار قهوه‌های تلخ هستید روبوستا انتخاب بهتری برای شما خواهد بود. عربیکا به نسبت روبوستا چربی بیشتری دارد و به همین جهت نباید آن را با خامه یا شیر یا دیگر لبنیات ترکیب کرد.

احتمالاً در کنار تلخی، یک طعم ترش ناب را هم در قهوه حس کرده‌اید. آن طعم ترش اسیدیته قهوه نام دارد. میزان اسیدیته قهوه در عربیکا بیشتر از روبوستا است.

انواع قهوه بر اساس نحوه دم کردن آن

یکی از نکات مهم در آشنایی با انواع قهوه این است که بدانید اسامی که بر روی قهوه‌ها می‌گذارند ریشه در نحوه دم کردن آن‌ها دارد. در ادامه به معرفی انواع قهوه و نحوه دم کردن آن می‌پردازیم:

قهوه ترک و نحوه دم کردن آن

یکی از پرطرفدارترین انواع قهوه بی‌تردید قهوه ترک است و کشور ترکیه را می‌توان مهد قهوه دنیا دانست و قهوه‌های ترک نیز پرطرفدارترین قهوه‌های جهان به شمار می‌روند. ترک‌ها قهوه را به سه صورت ساده یا بدون شکر، کم و یا شکر زیاد آماده می‌کنند. طرز تهیه قهوه ترک نیز بدین گونه است که به اندازه‌ای که می‌خواهند قهوه سرو کنند در قهوه جوش آب می‌ریزند و آن را روی حرارت نسبتاً زیاد قرار می‌دهند تا آب به نقطه‌جوش برسد. سپس به ازای هر فنجان یک قاشق چای‌خوری پودر قهوه را در آب ریخته و به‌هیچ‌وجه هم نمی‌زنند و می‌گذارند تا قهوه خودش در آب حل شود. سپس شکر را اضافه کرده و دما را کمی ملایم‌تر می‌کنند و کمی قهوه را هم می‌زنند تا کف کند. زمانی که اولین حباب روی کف‌ها دیده شد، شعله را کمتر می‌کنند. ابتدا کف‌ها را به یک اندازه در فنجان‌ها می‌ریزند و مجدد قهوه را برای 5 تا 10 ثانیه روی حرارت قرار می‌دهند و به این ترتیب قهوه ترک آماده سرو می‌شود.

قهوه فرانسه و نحوه سرو آن

اگر خیلی حوصله و وقت برای سرو انواع قهوه‌های ترک ندارید، قهوه را به سبک فرانسوی‌ها درست کنید؛ اما در این روش حتماً نیاز به خرید قهوه ساز دارید که دارای فیلتر کاغذی و محفظه مجزای آب و بخار باشد. در این روش محفظه پایین دستگاه را با آب پر کرده و در بخش فیلتر قهوه می‌ریزید و دستگاه را روی حرارت می‌گذارید. با بخار آب در واقع عصاره قهوه جدا شده و در مخزنی که تعبیه شده است جمع می‌شود. این روش ساده‌ترین و آسان‌ترین نوع سرو قهوه است. گفتنی است پودر قهوه فرانسه کمی زبرتر از پودر آماده قهوه ترک است.

دستگاه قهوه ساز و دستگاه قهوه اسپرسو، اسپرسوساز

قهوه اسپرسو و نحوه سرو آن

در میان طرفداران قهوه، اسپرسو نام آشنایی است که اگر در هر جای جهان آن را به زبان بیاوری آن را خواهند شناخت. پودر اسپرسو نسبت به پودر قهوه ترک کمی زبرتر و نسبت به قهوه فرانسه کمی نرم‌تر است. نحوه دم کردن آن نیز تا حدی شبیه به قهوه فرانسوی است اما بهتر است اسپرسو را با دستگاه اسپرسوساز سرو کرد. این دستگاه آب را با فشار بالا از میان پودر قهوه عبور داده و بدین ترتیب عصاره قهوه را استخراج می‌کند.

قهوه اسپرسو را با موکاپات های خانگی نیز می‌توان سرو نمود که در ابعاد و اشکال متفاوت در خانه دوست داران قهوه یافت می‌شود. اگر روی فنجان قهوه‌تان یک لایه کف نازک و روشن دیدید شک نکنید که اسپرسو مقابل شماست. اسپرسو را می‌توان پایه نوشیدنی‌های متنوع دیگری نظیر کاپوچینو و آمریکانو به حساب آورد؛ پیشنهاد می‌کنیم باید قبل از خرید موکاپات و خرید دستگاه اسپرسوساز حتما اطلاعات کافی داشته باشید تا دستگاهی که تهیه می‌کنید بالاترین کارایی و کیفیت را برای شما داشته باشد.

قهوه آمریکانو و نحوه سرو آن

معمولا افرادی که خیلی اسپرسو غلیظ دوست ندارند عاشق آمریکانو می‌شوند. این قهوه بر پایه اسپرسو آماده می‌شود با این تفاوت که یک شات از آن با کمی آب جوش رقیق می‌گردد. اگر دیدید جایی در آمریکانو شیر می‌ریزند، شک نکنید که اشتباه فاحشی را مرتکب می‌شوند. طعم آمریکانو باید به گونه‌ای باشد که پایه اسپرسو آن تحت‌الشعاع قرار نگیرد و حفظ شود. برای سرو آمریکانو باید ابتدا اسپرسو را آماده کنید و سپس با آب جوش ترکیب کنید تا قهوه آمریکانو شما رقیق گردد.

قهوه‌های دمی

به قهوه‌هایی که دم کردنی هستند آن هم نه با روش‌های زمان بر، قهوه‌های دمی یا Pour Over Coffee می‌گویند. این سبک از انواع قهوه معمولا با دستگاه قهوه‌ساز خاصی تهیه می‌شود که معروف‌ترین آن‌ها سایفون و کمکس است. سیستم دم آوری قهوه در این دستگاه‌ها بر اساس فیلتری یا قطره‌ای است. قهوه‌های دمی عموماً نامشان را از دستگاهی که با آن سرو می‌شوند می‌گیرند. سه نوع قهوه دمی فرنچ پرس، آروپرس و وی 60 معروف‌ترین و پرطرفدارترین، نوع قهوه‌های دمی به حساب می‌آیند.

قهوه‌های فوری

قهوه‌های فوری را کسی نیست که تست نکرده باشد. همه ما حداقل یک بار بسته‌های کوچک و تک‌نفره نسکافه، کاپوچینو، کافی‌میکس و… را دیده و آن‌ها را در یک لیوان آب جوش یا شیر داغ حل کرده و نوش جان کرده‌ایم. قهوه‌های فوری در هر کارخانه‌ای بر اساس متد منحصر به فردی ترکیب شده و روانه بازار می‌شوند. شیوه سرو آسان و طعم عالی این قهوه‌ها آن‌ها را در میان همه مردم بسیار محبوب کرده است.

انواع قهوه‌ های نام آشنا

برای اینکه دانشنامه قهوه را تکمیل‌تر کنیم به دیگر انواع قهوه نیز اشاره می‌کنیم اما نحوه سرو کردن آن‌ها بهتر است در مقالاتی مجزا توضیح داده شود و ادامه این مطلب را به معرفی خواص قهوه اختصاص دهیم. انواع دیگر قهوه بر اساس شیوه سرو به شرح زیر است:

  • اسپرسو دوپیو
  • اسپرسو لانگو
  • اسپرسو ریستریتو
  • اسپرسو ماکیاتو
  • اسپرسو کوبانو
  • اسپرسو کن پانا
  • لاته ماکیاتو
  • بلک آی
  • دد آی
  • کافه موکا
  • کافه لاته
  • کافه برو
  • رد آی
  • کاپوچینو

قهوه ها حالت های مختلفی دارند که با ترکیب های آن ها با آب، شیر و حتی یخ، طعم های متنوعی بدست میاورند و هرکدام طرفداران خاص خودشان را دارند.

انواع خواص و ویژگی های قهوه

خواص قهوه چیست ؟

در جای‌جای این متن به انرژی‌زا بودن که یکی از هزاران فایده انواع قهوه است اشاره کردیم البته باید گفت که قابلیت‌های قهوه بی‌نظیر هستند، حتی می می‌توان به خواص قهوه برای مو و خواص قهوه برای پوست نیز اشاره کرد اما قهوه برای سلامتی چه خواصی دارد ؟ در این بخش می‌خواهیم به‌صورت کاملاً تخصصی به ارائه نکاتی در باب خواص شگفت‌انگیز و فواید قهوه بپردازیم.

قهوه موجب افزایش سطح هوشیاری بدن می‌شود

به خاطر دارید که در گذشته همه شب‌های امتحان را با یک فنجان قهوه به صبح وصل می‌کردیم؟ بله. قهوه در میان افراد بسیاری به خصوص دانشجویان، به بیدار نگه‌داشتن و بی‌خواب کردن شهرت دارد. در ساختار قهوه مقدار زیادی کافئین وجود دارد. همان‌طور که می‌دانید کافئین یک ماده محرک است و می‌تواند احساس خستگی و کسالت را تا حد قابل‌توجهی کاهش دهد. کافئین در خون سبب افزایش دوپامین شده و به همین علت میزان هوشیاری و قدرت تمرکز و حافظه فرد را نیز افزایش می‌دهد.

قهوه با خاصیت چربی سوزی می‌تواند موجب لاغری شود

کافئین موجود در قهوه می‌تواند میزان سوخت‌وساز بدن را تا حدود 10 الی 15 درصد افزایش داده و موجب چربی‌سوزی شود. به همین علت در تمام مکمل‌های لاغری مقدار قابل‌توجهی کافئین وجود دارد. اگر به قهوه‌خورهای حرفه‌ای دقت کنید عمدتاً لاغری وجه اشتراک همه آن‌هاست.

قهوه خطر جدی ابتلا به بیماری رایج دیابت را کاهش می‌دهد

احتمالاً می‌دانید که یکی از رایج‌ترین بیماری‌ها در بین مردم جهان دیابت نوع 2 است. افراد مبتلا به این بیماری با اختلال در تولید یا جذب انسولین در بدنشان مواجه می‌شوند و همین مسئله موجب می‌شود تا قند در بدنشان جمع شده و خطرات جبران‌ناپذیری ازجمله نابینایی به همراه داشته باشد. مصرف قهوه تا حد قابل‌توجهی می‌تواند خطر ابتلا به این بیماری را در افراد کاهش دهد.

قهوه خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش می‌دهد

آلزایمر نیز یک بیماری مغزی رایج و نام آشنا است که افراد بالای 65 سال را به شدت تهدید می‌کند. آلزایمر عمدتا بر اثر نابودی سلول‌های مغزی رخ می‌دهد و کافئین موجود در قهوه می‌تواند روال طبیعی این زوال را تا حد قابل‌توجهی به تأخیر بیندازد.

در این مطلب سعی کردیم تا از پایه بگوییم که قهوه چیست و چه خواصی دارد، واژه قهوه را ریشه‌یابی کرده و داستان کشف آن را گفتیم. به صورت کامل و جامع به انواع درخت و دانه آن پرداختیم. گیلاس قهوه و نحوه پردازش آن را توضیح دادیم. از انواع قهوه بر اساس نحوه سرو کردن آن پرده‌برداری کرده و طرز تهیه هر یک را بیان نمودیم. به تاریخچه قهوه در ایران و جهان و پرداختیم و مفصلاً خواص و مزایای نوشیدن آن را برشمردیم. امیدواریم این مطلب جامع، برای شما مفید واقع شده باشد. اگر طرفدار انواع قهوه هستید با ما در مقالات بعد نیز همراه باشید.

5/5 - (2 امتیاز)

سوالات متداول

  • قهوه چیست ؟

    قهوه، یک نوشیدنی تلخ اما پرطرفدار و اصیل است که برای اولین بار در قرن پانزدهم میلادی پا به عرصۀ نوشیدنی‌ها گذاشت و حالا پس از گذشت سال‌های متمادی هنوز هم در کنار چای، پای ثابت همه مهمانی‌ها و دورهمی هاست.

  • آیا قهوه خطر ابتلا به بیماری پارکینسون را کاهش می‌دهد؟

    احتمالاً شنیده‌اید که هنوز هم درمانی برای بیماری پارکینسون وجود ندارد. پارکینسون یک بیماری به شدت خطرناک است که در اثر مرگ تدریجی سلول‌های دوپامین در بدن به وجود می‌آید. جالب است بدانید که با مصرف روزانه 1 فنجان از انواع قهوه به اندازه 30 تا 50 درصد از ابتلا به پارکینسون در امان خواهید بود. همان‌طور که در بخش‌های قبل نیز اشاره شد کافئین افزاینده سلول‌های دوپامین در بدن است.

  • آیا قهوه نشاط‌آور است یا استرس‌زا است؟

    در بخش‌های قبل این مطلب آنجا که می‌خواستم تازه بگوییم قهوه چیست؟ گفتیم که در تاریخ، قهوه را به علت نشاط‌آور بودن جایگزین نوشیدنی‌های الکلی دانسته‌اند. حالا در عصر امروز محققین اعلام کرده‌اند افرادی که در روز حداقل 3 فنجان قهوه می‌خورند بین 30 تا 40 درصد کمتر از سایرین به افسردگی دچار شده و دست به خودکشی می‌زنند.

  • قهوه می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش دهد؟

    درست است که مصرف قهوه فشارخون را اندکی افزایش می‌دهد اما دلیل عمده‌اش این است که مصرف آن نا‌منظم صورت گرفته است. اگر در روتین مصرف نوشیدنی‌های خود مرتباً قهوه میل کنید خواهید دید که فشارخون را آن‌چنان بالا نخواهد برد. تحقیقات پزشکان حاکی از آن است که افرادی که مرتباً قهوه میل می‌کنند 20 درصد کمتر از سایرین دچار بیماری‌های قلبی و عروقی می‌شوند و سکته می‌کنند.

  • قهوه توانایی کاهش بیماری‌های کبدی را دارد؟

    اگر روزی 4 فنجان قهوه بنوشید از سیروز کبدی در امان خواهید ماند. در پاسخ به سؤال قهوه چیست؟ می‌توان به این مهم نیز اشاره کرد که قهوه محافظ کبد شماست. همان‌طور که می‌دانید کبد یکی از حیاتی‌ترین اعضای بدن است که آسیب دیدنش می‌تواند خطر مرگ را به همراه داشته باشد.

  • آیا قهوه می‌تواند باعث افزایش طول عمر شود؟

    با توجه به اینکه قهوه منبع غنی انواع آنتی‌اکسیدان‌ها و دیگر مواد مغزی و مورد نیاز بدن است، افزاینده طول عمر نیز به حساب می‌آید. در بخش‌های قبل نیز اشاره کردیم که این نوشیدنی می‌تواند از امراضی نظیر سرطان‌ها، بیماری‌های قلبی و عروقی، بیماری‌های کبدی، دیابت، آلزایمر و پارکینسون پیشگیری نماید پس دور از ذهن نیست اگر بگوییم قهوه افزایش دهنده طول عمر در افراد است.

3 دیدگاه

  1. Thanks for your blog, nice to read. Do not stop.

  2. مطلب عالی و جامعی بود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *