لولر قهوه چیست

لولر قهوه چیست؟ ابزاری کلیدی برای تهیه قهوه اسپرسو فوق العاده

اگر شما هم جزء طرفداران و مصرف‌کنندگان پروپاقرص قهوه اسپرسو هستید، احتمالاً با ابزار و تجهیزات موردنیاز آن‌هم آشنایی کافی دارید. تجهیزاتی که استفاده از آن‌ها، تأثیر مهمی در طعم و کیفیت نهایی قهوه دارد. یکی از این ابزار و وسایل، لولر قهوه است که تصمیم داریم در این مطلب به صورت ویژه به معرفی آن بپردازیم.

لولر قهوه چیست؟

برای آن دسته از افرادی که به‌خوبی نمی‌دانند لولر قهوه چیست، می‌توان گفت، لولر قهوه از حرفه‌ای‌ترین و مهم‌ترین وسایلی است که در تهیه قهوه اسپرسو مورد استفاده قرار می‌گیرد. ازآنجایی‌که برخی افراد با این وسیله و نحوه کار با آن آشنایی کاملی ندارند ما در این بخش تصمیم گرفتیم به معرفی کامل لولر قهوه بپردازیم.

لولر قهوه که با نام لاتین (Leveler Coffee) نیز شناخته می‌شود تنها کاربردی که دارد در تهیه قهوه اسپرسو آن هم به کمک دستگاه اسپرسوساز برقی است؛ یعنی برای دیگر روش‌های تهیه قهوه از این وسیله استفاده نمی‌شود. در اینجا اشاره به یک نکته، بسیار مهم است. تمپر، از دیگر وسایل موردنیاز برای تهیه قهوه اسپرسو است. بسیاری از افراد حتی برخی از باریستاهای حرفه‌ای این وسیله را با لولر قهوه اشتباه گرفته و تصورشان بر این است که این دو وسیله مشابه یکدیگر هستند؛ اما باید بگوییم لولر و تمپر کاملاً متفاوت از یکدیگرند و تنها دلیل یکسان دانستن این دو وسیله، کاربرد مشابهی است که دارند.

البته لازم به ذکر است که بدانید لولر زیرمجموعه‌ای از خانواده تمپر است و به همین علت آن را با نام تمپر گردون نیز می‌شناسند. اگر با نحوه کار لولر به‌خوبی آشنا شوید، متوجه خواهید شد که وجود این قطعه در کنار سایر تجهیزات تهیه قهوه اسپرسو تا چه اندازه در طعم و مزه نهایی قهوه تأثیرگذار خواهد بود. این وسیله یک قطعه کوچک با طراحی بسیار ساده است که کار با آن نیز چندان پیچیده نیست و اگر بتوانید از این وسیله به‌درستی استفاده کنید، قطعاً قهوه شما طعم و کیفیت قهوه یک باریستای حرفه‌ای را خواهد داشت. مهم‌ترین وظیفه این وسیله، فشرده کردن دانه‌های اسپرسو است.

در واقع دانه‌های قهوه پودر شده که درون پورتافیلتر قرار دارند را به‌مانند قرص قهوه مبدل می‌کند. لولر قهوه بسته به نوع ساخت دارای انواع مختلفی است که هریک ویژگی های مخصوص به خود را دارند. برای آشنایی بیشتر با ویژگی‌ها و کاربرد این وسیله در ادامه مطلب با ما همراه باشید.

انواع لولر قهوه

انواع لولر قهوه

اگر پیش‌زمینه‌ای در خصوص لولر قهوه داشته باشید، حتماً مطلع هستید که این وسیله در بازار دارای انواع مختلفی است. اصولاً انواع لولر قهوه را بسته به نوع طراحی، ویژگی های ظاهری و رنگ‌بندی در دسته‌بندی‌های مختلفی قرار می‌دهند. در ادامه به طور مفصل با انواع لولر قهوه آشنا می‌شویم. لولرها بر اساس تعداد پره‌های خود می‌توانند به انواع لولر دو پره، سه پره و چهارپره تقسیم‌بندی شوند. همچنین دو نوع سایز متداول در این محصولات وجود دارد که هر دو بسیار کاربردی و مفید هستند.

لولر سایز 51 و سایز 58. در هنگام خرید لولر قهوه، می‌بایست به نوع آن دقت زیادی داشته باشید. خصوصاً سایز لولر یکی از ویژگی‌هایی است که حتماً باید آن را در حین انتخاب محصول در نظر بگیرید. سایز لولر باید حتماً متناسب با نوع پورتافیلتر دستگاه شما باشد. به عنوان مثال لولر قهوه با سایز 58، بیشترین کاربرد را در اسپرسوسازهای صنعتی و نیمه‌صنعتی دارد و به طور خاص برای این موارد طراحی می‌شود. علاوه بر سایز، این محصولات در وزن‌های مختلفی نیز موجود هستند. بسته به طراحی، رنگ‌بندی و وزن محصول، قیمت‌های متفاوتی نیز برای آن ارائه می‌شود.

شما می‌توانید در هنگام خرید اطلاعات کامل‌تر و تخصصی‌تر در خصوص محصول را از فروشندگان آن دریافت کنید. درصورتی‌که لولر مناسب خود را خریداری کنید، قطعاً در مراحل فشرده‌سازی و تهیه قهوه اسپرسو با مشکل مواجه نخواهید شد. هرچه استانداردهای لولر با نیاز و کاربری شما همخوانی بیشتری داشته باشد، کیفیت قهوه شما نیز قابل‌قبول‌تر و مطلوب‌تر خواهد بود. لولرهای استیل از آن دست محصولاتی هستند که برای مدت زمان طولانی دوام و استحکام خوبی از خود نشان می‌دهند. ازاین‌رو پیشنهاد می‌کنیم لولر با جنس استیل و ابعاد استاندارد تهیه کنید تا در هنگام کار با آن دچار مشکل نشوید. با توجه به توضیحاتی که ارائه شد، می‌توان نتیجه گرفت حتماً قبل از اقدام به خرید لولر قهوه به چند نکته مهم زیر توجه داشته باشید.

  • اطلاع از سایز و اندازه دقیق پورتافیلتر
  • اطلاع از سایز لولر و تطابق آن با اندازه پورتافیلتر
  • جنس و دوام لولر قهوه
  • مدل و برند لولر قهوه

اگر هنوز هم برای خرید لولر قهوه، سوالات مختلفی در ذهنتان وجود دارد، در ادامه به کاربرد اصلی لولر قهوه خواهیم پرداخت.

کاربرد لولر قهوه

کاربرد لولر قهوه

با توجه به توضیحاتی که تا به اینجای کار در خصوص لولر قهوه ارائه کردیم. این وسیله در کنار سایر عوامل همچون دستگاه اسپرسوساز، نوع و میزان کیفیت قهوه و… نقش مهمی در عطروطعم قهوه دارد. اگر بخواهیم به طور خلاصه به کاربرد لولر قهوه اشاره‌کنیم، می‌توانیم بگوییم لولر برای تکمیل مرحله تمپینگ به کار می‌رود و در عملیات فشرده‌سازی تأثیر بسیار زیادی دارد. حال بیاید کمی عملیات تمپینگ قهوه را بازتر کنیم تا با روش کار لولر قهوه بیشتر آشنا شویم.

دستگاه اسپرسوساز یک دستگاه ضروری و مهم در فرایند تهیه قهوه اسپرسو است. می‌توان گفت تنها موردی که لولر قهوه در آن کاربرد دارد، همین دستگاه اسپرسوساز است. این دستگاه مجهز به یک قطعه به نام پورتافیلتر (پرتافیلتر) است، این قطعه بر روی خود دستگاه موجود است و برای این در نظر گرفته شده که قهوه را درون آن بریزند. زمانی که می‌خواهید قهوه خود را که از قبل به‌خوبی آسیاب و آماده‌شده درون پورتافیلتر بریزید، نیاز دارید تا این پودر قهوه را به روشی اصولی و درست عصاره گیری کنید که این عملیات در چند مرحله انجام می‌شود.

بعد از ریختن پودر قهوه داخل پورتافیلتر اسپرسوساز، منافذی از هوا درون این پودر ایجاد خواهند شد، این منافذ باعث می‌شوند آبی که در مراحل بعدی به پودر قهوه اضافه می‌شود از درون این منافذ رد شده و درنتیجه عملیات استخراج قهوه به‌درستی انجام نشود. در واقع از آب برای حل کردن پودر قهوه استفاده می‌کنند، بنابراین به زمان کافی نیاز است تا آب قبل از اینکه با سرعت از درون پورتافیلتر خارج شود پودر قهوه را به‌خوبی حل کند و این کار تنها در یک صورت قابل انجام است، اینکه قهوه به‌خوبی صاف و فشرده شده باشد. دقیقاً اینجاست که کاربرد لولر مشخص می‌شود. لولر با طراحی گرد مانندی که دارد تمام سطح قهوه را به‌خوبی صاف و یکدست می‌کند و از این طریق باعث می‌شود تمامی منافذ ایجاد شده درون قهوه به‌خوبی بسته شوند و دیگر آب از این منافذ عبور نکند. علاوه بر این مورد، کارکرد درست لولر باعث می‌شود تا آب با فشار از درون پورتافیلتر خارج نشود و اطراف آن را کثیف نکند.

لولرها کاربرد صنعتی نیز دارند و با استفاده از آن‌ها می‌توان این اطمینان خاطر را داشت که قهوه تهیه شده در بالاترین سطح کیفی ممکن قرار دارد. بعد از عملیات مسطح کردن قهوه، مرحله دیگری نیز برای تکمیل فرایند آماده‌سازی قهوه وجود دارد که به تمپ کردن قهوه مشهور است. عملیات تمپ کردن که به آن فشرده‌سازی نیز می‌گویند توسط وسیله دیگری به نام تمپر انجام می‌شود که اصولاً بسیاری از افراد در این مرحله لولر و تمپر را با یکدیگر به‌اشتباه می‌گیرند. تنها همین مراحل ساده می‌توانند تأثیر زیادی در کیفیت و عطروطعم قهوه اسپرسو داشته باشند. دقت داشته باشید که عملیات صاف کردن قهوه به‌وسیله لولر نیازمند آموزش است و می‌بایست تکنیک انجام آن را به‌خوبی فرابگیرید که در خصوص این مورد نیز در بخش‌های بعدی بیشتر صحبت خواهیم کرد.

نحوه استفاده از لولر قهوه

نحوه استفاده از لولر قهوه

حال که با لولر و کاربرد آن آشنا شدیم، وقت آن رسیده تا نحوه استفاده از لولر قهوه را نیز فرا بگیریم. قطعاً بدون آموزش درست نمی‌توان با این وسیله به‌درستی کار کرد و درنتیجه کیفیت دلخواه نیز حاصل نمی‌شود. برای استفاده از لولر قهوه به صورت زیر می‌توان عمل کرد.

  • به میزان کافی از پودر قهوه تا لبه پورتافیلتر بریزید.
  • بعدازاین مرحله، تعدادی از باریستاهای حرفه‌ای به کمک یک وسیله سوزنی شکل یا چنگک مانند به همگن‌سازی پودر قهوه می‌پردازند. به کمک این دو وسیله می‌توان پودر قهوه را به طور کامل مخلوط کرده و بخش‌هایی از پورتافیلتر که خالی از قهوه است را به‌خوبی پر کرد.
  • سطح قهوه را بدون اعمال هیچ‌گونه فشاری کاملاً صاف کنید.
  • حال بازوی خود را در زاویه 90 درجه و ساعد را به شکل عمودی بر روی لولر بگذارید.
  • حال مقداری فشار به لولر وارد کنید تا پودر قهوه به‌خوبی فشرده و جمع شود.
  • مقدار نیرو و فشاری که به لولر وارد می‌کنید در میزان غلظت نهایی قهوه تأثیر زیادی دارد. البته شما می‌توانید بعد از چندین بار تمرین کردن میزان نیروی لازم را برای این کار به دست آورید.
  • نیرو و فشار وارد شده بر روی پودر قهوه نباید خیلی کم یا زیاد باشد.
  • دقت داشته باشید که شما به کمک لولر تنها سطح پودر قهوه را صاف می‌کنید و آن را برای مرحله فشرده‌سازی که توسط تمپر انجام می‌شود، آماده می‌کنید.

هرچه برندی که لولر خود را از آن تهیه می‌کنید، معتبرتر باشد، قطعاً کیفیت جنس و کارایی محصول نیز افزایش خواهد داشت. به دنبال این مطلب روش عصاره گیری قهوه به کمک لولر با استانداردهای بالایی انجام می‌شود و در نهایت قهوه شما طعم بهتری خواهد داشت. درصورتی‌که تمایل دارید تا آموزش دقیق نحوه کار با لولر قهوه را فرا بگیرید، می‌توانید از طریق مراجعه به سایت‌ها و صفحات آموزشی مختلف، این آموزش‌ها را به صورت ویدئویی و با جزئیات بیشتر مشاهده کنید. هم‌زمان با مشاهده ویدئوی آموزش، تمرین کردن را شروع کرده و اقدام به استفاده از لولر کنید تا در هر مرحله متوجه مشکلات کار خود شده و کیفیت به‌کارگیری لولر را به‌تدریج افزایش دهید. در این ویدئوها، هر آنچه می‌بایست در خصوص لولر قهوه و نحوه کار با آن بدانید، در اختیار شما قرار داده می‌شود.

تنظیمات لولر قهوه

تنظیمات لولر قهوه

شاید برای بسیاری این سؤال پیش‌آمده باشد که اصلاً لولر قهوه را چگونه باید به دستگاه اسپرسوساز و پورتافیلتر آن متصل کرد تا مراحل عصاره گرفتن از قهوه به‌درستی انجام شود. ما در این بخش با توضیحاتی در خصوص تنظیمات لولر قهوه به این سؤال پاسخ‌خواهیم داد. در ابتدای کار بهتر است به نکته مهمی اشاره‌کنیم. عصاره گیری اصولی به گونه ای است که نه مقدار آن کم باشد و نه زیاد. درصورتی‌که عصاره گیری خیلی زیاد انجام شود، در خروجی کار، قهوه آبکی خواهیم داشت و کرمای قهوه اسپرسو به‌جای اینکه واقعاً کرما باشد، بیشتر شبیه به کف و فوم خواهد بود. متخصصان به این نوع قهوه، قهوه آندر می‌گویند. در شرایط عکس این موضوع نیز قهوه‌ای بی‌کیفیت خواهیم داشت. زمانی که عصاره گیری کمتر از حد معمول باشد قهوه عاری از کرما خواهد بود و طعم بسیار تلخی نیز خواهد داشت. در این حالت به قهوه، قهوه اُور می‌گویند.

خب با بیان این توضیحات می‌توان متوجه شد که با وجود طراحی ساده و نه‌چندان پیچیده لولر، برای اینکه بتوان قهوه‌ای خوش‌طعم و باکیفیت تهیه کرد باید با تنظیمات این قطعه و نحوه کار با آن به‌خوبی آشنا بود. توجه به برخی نکات ریز می‌تواند درنتیجه کار بسیار مؤثر باشد. خب بیایید ببینیم لولر قهوه از چه اجزا و بخش‌هایی تشکیل‌شده است. اصولاً می‌توان لولر را به سه قسمت کلی تقسیم‌بندی کرد که این بخش‌ها عبارت‌اند از:

  • قسمت زیرین لولر که انتهایی‌ترین بخش آن است. این قسمت از جنس فلز ساخته شده و طراحی آن به گونه ای است که دارای 3 پره است. در واقع به این نوع ساخت طراحی پره ای می‌گویند. صاف و هموار کردن سطح قهوه، وظیفه اصلی این بخش از لولر است. زمانی که شما لولر را بر روی پودر قهوه قرار می‌دهید، می‌توانید به‌راحتی مشاهده کنید که این بخش فلزی در اولین گام تا حدودی از سطح پودر را به سمت پایین برده و روی آن را صاف می‌کند.
  • قسمت دوم لولر، بخشی است که به عنوان یک‌لایه محافظت‌کننده بر روی بخش زیرین قرار می‌گیرد. نحوه کار این بخش به این صورت است که شما می‌توانید با پیچاندن یا چرخاندن آن، مقدار قهوه موردنیاز را کنترل کنید. به عنوان مثال اگر مقدار قهوه‌ای که در پورتافیلتر ریخته‌اید بیش‌ازحد است، می‌توانید این محفظه را باز کرده و ارتفاع لولر را افزایش دهید.
  • قسمت سوم لولر نیز که طبیعتاً بر روی دو بخش قبلی قرار می‌گیرد، بخشی است که صفحات لولر را به یکدیگر قفل یا بلاک می‌کند. بعد از تنظیم کردن لولر می‌بایست به‌وسیله این بخش آن را بپیچید تا بخش‌های مختلف به یکدیگر محکم شوند.

می‌توان این اطمینان خاطر را داد که کار کردن با لولر قهوه چندان دشوار نیست و شما می‌توانید با چند مرتبه تمرین کردن به‌خوبی کار با آن را فرا گرفته و به کمک آن به بهترین و سریع‌ترین شکل ممکن قهوه اسپرسو تهیه کنید. قهوه اسپرسو هم دارای انواع مختلفی است. در تهیه7 اسپرسو ویژه و اسپرسو معمولی از مقدار قهوه متفاوتی استفاده می‌شود. برای هریک از انواع اسپرسو می‌بایست مقدار مشخصی قهوه درون پورتافیلتر بریزید. ولی در تولید اسپرسو معمولی مقدار قهوه موردنیاز چیزی حدود 7 گرم است. در واقع فاصله بین پودر قهوه و پورتافیلتر می‌بایست تقریباً 5 میلی‌متر شود.

با وجود نکات ارائه شده تا زمانی که دست به عمل نزنید نمی‌تواند به مقدار مناسب برسید. ما به شما توصیه می‌کنیم برای چند بار حجم قهوه را کم‌وزیاد کنید تا بالاخره بعد از آزمون‌وخطا به مقدار صحیح آن دست پیدا کنید. نکته نهایی که در این بخش می‌بایست به آن اشاره‌کنیم نوع طراحی متفاوت لولرهاست. ازآنجایی‌که این قطعات همگی در طراحی و ساخت مشابه یکدیگر نیستند می‌توان گفت، در بخش سوم برخی از لولرها، به‌جای قفل که وظیفه بلاک کردن را دارد، از یک پیچ آلنتی استفاده می‌شود. بعد از چرخاندن و سفت کردن این پیچ، لولر بر روی ارتفاع در نظر گرفته شده کاملاً قفل می‌شود. تمامی این موارد برای صاف و لول کردن سطح قهوه بود. بعدازاین مراحل، نیاز به فشرده‌سازی قهوه است که ادامه این کار به کمک تمپر انجام می‌شود.

لولر و تمپر قهوه

لولر و تمپر قهوه

همان‌طور که چندی پیش گفتیم، برای تهیه یک قهوه اسپرسو ناب و خوشمزه به تجهیزات مختلفی نیاز است. اسپرسو از معروف‌ترین و محبوب‌ترین قهوه‌ها در جهان است و به همین دلیل تهیه کردن آن، روش مخصوص به خود را دارد. اگر شما هم جزء طرفداران این نوع قهوه هستید و تمایل دارید تا در خانه به روش خود آن را آماده کنید ما در این بخش با معرفی دو وسیله کاربردی به شما کمک می‌کنیم تا قهوه خود را همانند یک باریستای متخصص و حرفه‌ای آماده کنید. لولر و تمپر قهوه این دو وسیله مهم و ضروری در آماده‌سازی قهوه اسپرسو هستند. این دو وسیله کاربردی تقریباً مشابه یکدیگر دارند؛ اما در یک گروه کالایی قرار نمی‌گیرند و هرکدام با کاربرد مخصوص به خود تأثیر زیادی در طعم نهایی قهوه خواهند داشت.

اگر تا به اینجای مطلب با ما همراه بوده باشید قطعاً با لولر، کاربرد آن و بخش‌های مختلف این قطعه به‌خوبی آشنا شده‌اید؛ اما در این بخش با معرفی تمپر و ارائه توضیحاتی در خصوص آن، به تفاوت موجود بین این دو وسیله می‌پردازیم. تمپر نیز همانند لولر، در بازار انواع مختلفی دارد، سعی کنید برای اینکه قهوه‌ای باکیفیت داشته باشید حتماً بهترین و مرغوب‌ترین نوع تمپر را خریداری کنید.

اگر سری به فروشگاه‌های اینترنتی بزنید متوجه خواهید شد که این وسیله، بسیار کوچک و ساده است. می‌توان به‌راحتی آن را در دستان خود گرفت و با آن کار کرد. کمپرس و فشرده کردن دانه‌های قهوه مهم‌ترین و اصلی‌ترین وظیفه تمپر است. در واقع این مرحله بعد از انجام‌وظیفه لولر اجرا می‌شود. لولر ذرات قهوه را به‌خوبی صاف و همسان کرده و عملیات فشرده‌سازی را به تمپر واگذار می‌کند. حال بیایید ببینیم چرا استفاده از تمپر اهمیت دارد؟ فشرده کردن پودر قهوه منجر به سخت‌تر عبور کردن آب از آن می‌شود؛ بنابراین می‌توان گفت تمپر نقش کلیدی در این قسمت ایفا می‌کند.

زمانی که آب در مجاورت بیشتری با قهوه قرار بگیرد، قطعاً عطروطعم آن را هم بیشتر و بهتر به خود جذب کرده و درنتیجه قهوه شما بسیار مرغوب و خوش عطر خواهد شد. علاوه بر این مورد، با فشرده‌سازی قهوه و صاف کردن آن، این امکان به وجود می‌آید تا آب و پودر قهوه به صورت کاملاً یکسان و یکنواخت درون پورتافیلتر قرار بگیرند. قطعاً با این شرایط آبی که درون پورتافیلتر در جریان است به‌خوبی تمام سطح قهوه را پوشش داده و عطروطعم آن را می‌گیرد.

از دیگر فواید فشرده‌سازی پودر قهوه به کمک تمپر این است که فضای کافی و مناسب برای آب درون پورتافیلتر به وجود می‌آید. این فضا کمک می‌کند تا در حین آماده شدن قهوه، آب از درون پورتافیلتر سرریز نکرده و به بیرون نریزد. می‌بینید که لولر و تمپر هر دو نقشی مکمل یکدیگر دارند و درصورتی‌که هرکدام از آن‌ها نباشند، نمی‌توان عملیات قهوه سازی را به‌درستی انجام داد. اگر تمایل دارید قهوه شما واقعاً از نظر کیفیت و طعم در بالاترین حد ممکن قرار بگیرد در هنگام خرید تمپر دقت داشته باشید، به‌هیچ‌عنوان تمپر پلاستیکی خریداری نکنید. این نوع تمپرها بعد از مدت زمان کوتاهی بر اثر فشار و نیرویی که به آن‌ها وارد می‌شود دچار خمیدگی شده و سطح یکنواخت و صاف خود را از دست می‌دهند. این میزان کجی آن‌قدر مشخص نیست که بتوانید متوجه آن شوید، درنتیجه کیفیت کار شما افت خواهد کرد.

ویژگی های مهم لولر قهوه

ویژگی های مهم لولر قهوه

در این بخش بابیان ویژگی های مهم لولر قهوه، شما را در انتخاب بهتر این محصولات یاری خواهیم داد. ویژگی های لولر همانند تمپر می‌تواند مشابه باشند. در واقع شما برای خرید هرکدام از این دو وسیله باید به نکات مشترکی توجه داشته باشید. برخی از مهم‌ترین این ویژگی‌ها عبارت‌اند از:

وزن لولر قهوه

وزن لولر قهوه

از مهم‌ترین فاکتورهای خرید لولر یا تمپر وزن آن هاست. در واقع این وزن لولر است که با میزان فشردگی قهوه رابطه کاملاً مستقیمی دارد. وزن لولر باید کاملاً استاندارد و متعادل باشد. کم‌وزن بودن لولر یا حتی تمپر موجب می‌شود تا فشار کافی به قهوه وارد نشده و عملیات مسطح کردن و فشرده‌سازی با نقص انجام شود. از سویی سنگین‌وزن بود این قطعات نیز موجب می‌شود تا دست باریستا در حین کار خسته شود.

قطر لولر قهوه

قطر لولر قهوه

ما در بازار دستگاه‌های اسپرسوساز متنوعی داریم که برای هرکدام از آن‌ها، پورتافیلتر مجزا با اندازه خاصی در نظر گرفته می‌شود. لولر و تمپر نیز هرکدام با قطر و اندازه‌های متنوعی به بازار عرضه می‌شوند. قطعاً برای کسب نتایج بهتر، می‌بایست قطر لولر و تمپر قهوه با اندازه و سایز پورتافیلتر هماهنگی و تطابق داشته باشند. همان‌طور که قبلاً هم اشاره کردیم لولرها در سایز 51 و 58 موجود هستند و تمپر نیز در قطرهای مختلفی همچون 49، 51، 53، 57 و سایز 58 وجود دارد. اگر به دنبال اطلاعات کامل‌تری در این خصوص هستید، می‌توانید از فروشندگان این قطعات تقاضا کنید تا توضیحات بیشتری به شما داده و در خریدی مناسب همراهیتان کنند.

جنس لولر قهوه

جنس لولر قهوه

جنس لولر قهوه نیز یکی از مؤلفه‌های تأثیرگذار در کیفیت قهوه است. لولرها در جنس‌های مختلفی به بازار عرضه می‌شوند. مهم‌ترین بخش لولر که جنس به‌کاررفته در آن در طعم قهوه بسیار مؤثر است، قسمت زیرین و پایه لولر است. به عنوان مثال یکی از انواع جنس به‌کاررفته در لولر، پلاستیک است. اصولاً از این جنس به دلیل کاربری راحتی که دارد استفاده می‌کنند. می‌توان بدون اعمال فشار زیاد به دست با لولر پلاستیکی کار کرد؛ اما نکته مهمی که دراین‌بین وجود دارد کیفیت پلاستیک به‌کاررفته در لولر است. اگر به دنبال خرید لولر پلاستیکی هستید، حتماً از کیفیت و مقاومت جنس آن اطمینان حاصل کنید. برخی از پلاستیک‌های به‌کاررفته در ساخت لولر وزن و چگالی کمی دارند. ازاین‌رو عملیات فشرده‌سازی قهوه را به‌درستی انجام نخواهند داد.

انواع سطح لولر قهوه

انواع سطح لولر قهوه

لولرها از نظر نوع سطح به دسته‌های مختلفی تقسیم‌بندی می‌شوند. انواع سطح لولر قهوه عبارت‌اند از:

  • سطح تخت: همان‌طور که از نام این نوع پیداست. لولرهای سطح تخت باعث می‌شوند تا عملیات فشرده‌سازی و مسطح کردن به صورت یکسان و یکنواخت روی پودر قهوه انجام شود.
  • سطح شیاردار: با شیارهایی که بر روی این لولر وجود دارد، در حین کار، خطوطی دایره‌ای شکل بر روی سطح قهوه ایجاد می‌شود. این خطوط کمک می‌کنند تا آب، درون قهوه به‌خوبی جریان پیدا کرده و به طور یکنواخت توزیع شود. تنها مشکلی که در این نوع لولرها وجود دارد، شستشوی سخت آن است. شیارهای موجود روی سطح لولر عملیات تمیز کردن را کمی دشوار می‌کنند.
  • چند پره: طراحی این لولرها به صورت دو، سه و چهارپره است.
  • لولر با اندازه 58: این سایز، یکی از سایزهای متداول لولر برای تولید قهوه‌های صنعتی است. بیشترین کاربرد را در اسپرسوسازهای صنعتی و نیمه‌صنعتی دارد. می‌توان آن را در دو نوع استیل و پلاستیک تهیه کرد. لولر سایز 58 در بازار با مدل‌های مختلفی موجود است و شما می‌توانید بسته به کاربرد خود، هریک از انواع آن را تهیه کنید.

در این مطلب سعی کردیم تمامی آنچه را که می‌بایست در خصوص لولر قهوه و کارایی آن بدانید به شما عزیزان ارائه دهیم. با توضیحاتی که در خصوص لولر و تمپر قهوه داده شد، متوجه شدیم که این دو وسیله کاملاً مجزا و متفاوت از یکدیگر هستند. هر دو با انجام وظایف مخصوص به خود در عطروطعم نهایی قهوه مؤثر هستند و لازمه آماده‌سازی یک قهوه اسپرسو ناب و درجه یک، استفاده از هردوی این وسیله‌هاست. در ادامه بعد از آشنایی کامل و مزیت استفاده از لولر، در خصوص تنظیمات و بخش‌های مختلف آن صحبت کردیم و دانستیم که هرکدام از این بخش‌ها چه کارایی و وظیفه‌ای دارند.

منبع: beanground

5/5 - (1 امتیاز)

سوالات متداول

  • چرا باید از لولر استفاده کنیم؟

    نیاز نیست برای تهیه تمامی انواع قهوه از لولر استفاده کنید. در واقع کاربرد اصلی لولر در تولید قهوه اسپرسو است. آن هم‌زمانی که می‌خواهید از دستگاه اسپرسوساز استفاده کنید. لولر باعث می‌شود تا پودر قهوه آسیاب شده به‌خوبی درون پورتافیلتر قرار گرفته و این امکان را فراهم می‌کند تا بعد از اضافه شدن آب، عطر، رایحه و طعم قهوه به‌خوبی در آب نفوذ پیدا کند.

  • آیا در اثر اعمال فشار زیاد تغییری در طعم و کیفیت قهوه ایجاد می‌شود؟

    بله. اعمال نیرو و فشار بیش‌ازحد روی قهوه باعث تلخی طعم آن خواهد شد. این میزان تلخی غیرمعمول است؛ بنابراین سعی کنید بعد از چندین بار آزمون‌وخطا به مقدار نیروی لازم برای این کار دست پیدا کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *