میل کردن یک فنجان قهوه که از نظر کیفیت و هزینه مورد قبول و رضایت است، برای شما بار مالی و زمانی دارد. این سؤال ایجاد میشود که با چه علم و ابزاری این کار را انجام دهیم؟ قطعاً میدانستید که اسپرسوساز، آسیاب، دانهی قهوه و بعضاً شیر برای این کار لازم است؛ اما یکی از ابزارهای کاربردی در این زمینه پیچر است؛ که شاید اسم آن را کمتر شنیده باشید.
در ادامه به این سوالات پاسخ میدهم که پیچر قهوه چیست؟ انواع کاربرد پیچر قهوه چیست؟ و چگونه یک پیچر خوب انتخاب کنیم؟ با این مقاله همراه شوید اگر به قهوه علاقهمند هستید و میخواهید برای خودتان قهوه درست کنید یا اینکه قصد دارید تا یک کافی من و یا لاته آرتیست حرفهای باشید.
پیچر قهوه چیست؟
پیچر (pitcher) یا معادل فارسی آن پارچ، ظرفی سبک و راحت برای درست کردن قهوه و انتقال آن به فنجان است. این ظرف عموماً از استیل، تیتانیوم و تفلون ساخته شده است. کافی من از این ظرف برای کیفیت، هنرنمایی و هر چه زیباتر کردن قهوه استفاده میکند. این ظرف یک پارچ کوچک است؛ که دهانه ظریف آن به کافی من اجازه طراحی لاته آرت را میدهد.
البته از پیچر برای ساخت و عمل آوردن فوم شیر هم استفاده میکنند. این کاربرد پیچر هم بسیار متداول است. چرا که اگر شما بهصورت حرفهای قهوه میل میکنید قطعاً از حالت خامهای بودن شیر در ترکیب شیر و قهوه اطلاع دارید. بهطورکلی ساختمان این ظرف که به شکل کوزه با دهانهی کوچکتر از بدنه و انحنای مثلثی شکل دهانه است اجازه طراحیهای زیبا و صد البته درست کردن یک قهوهی عالی را به شما میدهد.
پیچرها در انواع مختلفی ساخته و به فروش میرسند که معمولترین آنها همان ساختمان کوزهای شکل یا مخروطی است که در بالا به آن اشاره کردیم.
انواع کاربرد پیچر قهوه چیست؟
شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد که به جایی دعوت شدهاید و از شما با یک فنجان قهوه که به خوبی فومگیری شده و به زیبایی و ظرافت طراحی شده است، پذیرایی کردهاند و شما با دیدن آن تمایل پیدا کرده باشید در منزل میل کردن آن قهوه را مجدداً تجربه کنید.
برای تکرار تجربهی میل کردن یک قهوهی خوشطعم شما به یک پیچر احتیاج دارید اما شاید این سؤال برای شما پیش آید که تأثیر پیچر قهوه چیست؟ بله شما درست حدس زدید که این ابزار کاربردی و ضروری میتواند طعم و زیبایی فوقالعادهای به قهوهی شما ببخشد.
بدین شکل که در بیشتر قهوهها شما نیاز دارید به شیر حالتی خامهای بدهید؛ و حجم آن را تقریباً به دو برابر برسانید. یا در اصل فومگیری کنید. این حالت شیر نهتنها بسیار خوشطعم است بلکه طراحی روی آن را هم آسان میکند. این کار با اسپرسوساز و پیچر اتفاق میافتد. پیچر حاوی شیر را تحت حرارت زیر نازل اسپرسوساز قرار میدهیم تا زمانی که شیر به حجم برسد.
توجه داشته باشید برای اینکه شیر به حجم خوبی برسد نباید پیچر خود را پر کنید؛ اما مقدار استاندارد پر کردن پیچر قهوه چیست؟ بهصورت نرمال کمی بیشتر از نصف حجم پیچر را استفاده میکنند. پیچرها در بازار با حجمهای متفاوتی به فروش میرسند. حجم 600 پرکاربردترین آنهاست.
بهعنوانمثال شما اگر یک پیچر 600 میلیلیتری در اختیار دارید برای درست کردن یک قهوهی حرفهای بهتر است تنها 300 میلیلیتر شیر در آن بریزید تا به خوبی حرارت دریافت کند و فرآیند حجم گیری را آغاز کند.
شما میتوانید با توجه به نیاز خود با تمرین به مقدار حجم شیری که داخل ظرف میریزید برسید. دقت کنید که این روند تحت حرارت انجام میشود پس انتخاب یک ظرف مناسب بسیار مهم است که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.
کاربرد دیگر پیچر که شاید بیشتر برای یک کافی من لازم باشد، طراحی لاته آرت است؛ اما بههرحال شما هم در منزل برای خود و یا هنگام پذیرایی از مهمان میتوانید با پیچر، خود را از زیبایی قهوه بهرهمند کنید. در شرایط عادی قطعاً طراحی روی یک مایع ممکن نیست.
درنتیجه شما باید ابتدا روی شیر فومگیری کنید و سپس با قهوه طراحی انجام بدید. این کار هم با تمرین و استفاده از متریال مناسب حاصل میشود. بهعنوانمثال شما باید بدانید برای یک فنجان قهوه چه میزان شیر و یا حتی چه نوع شیری استفاده کنید.
از انواع کاربرد پیچر قهوه به این دو مورد اشاره کردیم که در این میان سهل و آسان نمودن روند درست کردن قهوه شاید بهترین ویژگی آن برای خرید باشد. این پارچ کوچک در عین سادگی ابزاری فوقالعاده کاربردی برای قهوه دوستها بهویژه افراد مبتدی است.
ویژگیهای مناسب برای یک پیچر قهوه چیست؟
حال که متوجه شدید پیچر قهوه چیست و چه کاربردی دارد، وقت آن است که بدانیم چگونه باید یک پیچر خوب انتخاب کنیم؟ اگر کسی توانایی شیردهی روی سطح قهوه را داشته باشد اصطلاحاً به این هنر لاته آرت میگویند. باید بدانید که در دنیا انسانهای کمی وجود دارند که این هنر را بلد باشند.
اما جالب است که با انتخاب یک پیچر خوب میتوان هنر لاته را به بهترین نحو اجرا کرد. امروزه پیچرهای مختلفی در بازار وجود دارند که شما با توجه به نوع و تعداد قهوهای که میل میکنید میتوانید یک پیچر مناسب انتخاب کنید. با ما همراه باشید تا در ادامه ویژگیهای یک پیچر خوب را بررسی کنیم. این مقاله به شما کمک میکند تا با توجه به نیاز خود انتخابی درست داشته باشید.
عرض دهانه پیچر
هرچه عرض دهانه پیچر بیشتر باشد، میتوان چرخش و دوران راحتتری در پیچر ایجاد کرد و طرحهای متنوعی بر روی قهوه با شیر به وجود آورد. این اولین موردی است که باید در رابطه با سؤال ویژگیهای پیچر قهوه چیست مطرح کرد.
حرکت دورانی و چرخش های متوالی شیر باعث از بین رفتن حباب های شیر خواهد شد. حرکت دورانی و در نتیجه از بین رفتن حباب شیر باعث میشود که فومهایی با طرحهای زیبا و ایده آل روی فنجان قهوه خود یا مشتری ایجاد کنید.
تاثیر اندازه بر کیفیت پیچر قهوه چیست؟
از لحاظ ابعاد و اندازه انتخابهای زیادی برای پیچر قهوه وجود ندارد، اما تاثیر اندازه بر کیفیت پیچر قهوه چیست؟ با گرم کردن شیر در پیچر و ایجاد حباب هایی در آن کمکم روی سطح شیر میکروفوم هایی تشکیل می شود که مزهای شگفتانگیز دارند و در هنگام نوشیدن قهوه بسیار لذیذ خواهند بود؛ اما اندازهی پیچر تاثیر زیادی در کیفیت میکروفوم ایجاد شده در آن دارد.
اگر پیچر شما کوچک باشد، مقدار شیر مناسبی در آن نمیتوانید بریزید و این باعث میشود که شیر شما زودتر از زمان ایده آل میکروفوم با کیفیت پایینی ایجاد کند. اگر پیچر شما بزرگ باشد، به علت وجود شیر بیشازاندازه میکروفوم بهدستآمده کیفیت مناسبی نخواهد داشت؛ بنابراین اندازه پیچر باید با مقدار قهوهای که در طول روز می نوشید تناسب داشته باشد.
با توجه به مطالب بیان شده در این مقاله، حال باید به این سوال پاسخ دهیم که ایده آل ترین مقدار شیر برای پیچر قهوه چیست؟ مقدار استاندارد شیر برای رسیدن به یک میکروفوم مطلوب در پیچر باید از یک سوم بالایی پیچر پایینتر باشد. حاصل رعایت این استاندارد یک میکروفوم مخملی، کاملاً یکدست، نرم و درخشان و شفاف است که ظاهری جذاب و مزهای فوق العاده به قهوه شما خواهد داد.
مهمترین ویژگی پیچر قهوه چیست؟ ناودان پیچر
برخی از طرحهای میکروفوم یا بهاصطلاح لاته آرت ها را با هر مدل و نوعی از ناودان پیچر میتوان انجام داد ولی برای ایجاد برخی از طرحهای ظریف و حساس نیاز به ناودانهای خاصی برای پیچر قهوه است. لاته آرت کارهای حرفهای را که اصطلاحاً باریستا مینامند، معمولاً پیچرها با طرحهای مختلفی از ناودانی در اختیار دارند.
طرحهای خاص ناودانی پیچر این قابلیت را برای باریستا فراهم میکند که طرحهای پیچیده را بهآسانی روی فنجان قهوه مشتری پیاده کند. اگرچه که پیچرهای کلاسیک نیز طرفداران خاص خود را دارند و هنوز هم در اکثر مسابقات و برنامه های آموزشی استفاده می شوند.
اما تأثیر اندازه ناودان بر عملکرد پیچر قهوه چیست؟ اگر پیچر با ناودانی عریضی در اختیار داشته باشید، آنگاه پهن کردن یکنواخت میکروفوم بر روی فنجان قهوه کار بسیار سادهای برای شما خواهد بود و کنترل بسیاری در پخش یکنواخت میکروفوم خواهید داشت؛ اما هرچه عرض ناودانی پیچر کمتر باشد، ایجاد طرح های ظریف و با جزئیات فراوان برای باریستا راحت تر خواهد بود. برخی از طرحهای معروف دنیا مانند؛ Slowestta نیاز به یک پیچر با عرض ناودانی زیاد دارند، درحالیکه برای ایجاد طرح Russeta یک پیچر با عرض ناودانی کمتر بسیار مناسب تر است.
برندهای معتبر پیچر قهوه چیست؟
معروفترین برند پیچر Barista Gear است که تنوع زیادی انتخاب پیچر به شما ارائه میدهد. این پیچر به علت عرضهای مختلف ناودانی در طرحهای گوناگون خود انتخاب اکثر باریستاهای حرفهای در سراسر دنیا است؛ اما پیچرهای کلاسیک که عرض ناودانی پیچر بالاتری دارند معمولاً با برندهای Incasa و Joe Ferex در دنیا شناخته می شوند. اگر علاقهمند به ایجاد طرح های ظریف و پیچیده با جزئیات فراوان با پیچر خود دارید، برند Motta انتخابی مناسب برای پیچر شما خواهد بود.
نتیجه گیری
زندگی امروزی به شکلی شده است که داشتن یک شغل یا فعالیت طولانیمدت در طول روز تقریباً برای تمام جامعه رایج است؛ اما ذخیره کردن انرژی و داشتن تمرکز کافی برای پیش بردن موفقیتآمیز کارها در تمام این مدت کار بسیار سخت و پیچیدهای خواهد بود.
خستگی و بیحالی باعث کاهش تمرکز و توان افراد خواهد شد؛ اما امروزه راهحل اکثر افراد برای مقابله با خستگی نوشیدن قهوه جهت ایجاد نشاط و بالا بردن انرژی است؛ اما خوردن پرتکرار قهوه نیز باعث تکراری شدن و عدم علاقه به آن خواهد شد؛ اما نوشیدن قهوهای که طرح خاصی بر روی آن نقش بسته همیشه میتواند جذاب باشد.
ابزار ایجاد طرح های جذاب روی فنجان قهوه، پیچر قهوه است. در این مقاله سعی کردیم بیان کنیم که پیچر قهوه چیست و چه کاربرد و انواعی دارد؟
پیچر قهوه یک نوع پارچ کوچک است که ابتدا در آن شیر برای ساخت میکروفوم گرم شده و سپس طرح های جذابی بر روی فنجان قهوه ایجاد خواهد شد. پیچر قهوه انواع مختلفی دارد و توسط برندها و شرکتهای مختلفی در دنیا تولید میشود. به ایجاد طرحهای گوناگون روی قهوه لاته آرت گفته و به طراح این شکلهای زیبا لاته آرتیست یا باریستا میگویند؛ اما نکات مهم در هنگام خرید پیچر قهوه چیست؟ اندازه پیچر می تواند در ایجاد میکروفومهای مناسب و استاندارد تاثیر زیادی داشته باشد.
اگر عرض ناودان پیچر زیاد باشد، عموماً برای پخش یکنواخت میکروفوم روی قهوه استفاده شده و درصورتیکه عرض آن کوچک باشد، برای ایجاد طرح های ظریف و پیچیده توسط باریستاهای حرفهای به کار میرود. همچنین هر چه عرض دهانه پیچر بیشتر باشد، حبابهای شیر کمتری در میکروفوم ایجاد شده و طرح های پیچیده تر و زیباتری را میتوان خلق کرد.
بنابراین پیچر یک ابزار خلاقانه و کاربردی برای لذت بردن از نوشیدن یک فنجان قهوه در روزهای پر مشغله کاری است.
منبع: homegrounds.co
سوالات متداول
-
پیچر قهوه چیست و چه کاربردی دارد؟
پیچر یک پارچ کوچک است که برای فوم گیری از شیر و ایجاد طرحهای خلاقانه روی قهوه بهمنظور جذابیت و زیبایی آن استفاده میشود.
-
تا چه اندازهای از حجم پیچر را باید شیر ریخت؟
عموماً باید حداقل مقداری از نصف حجم پیچر بیشتر را از شیر پر کرد که میتوان گفت ماکزیمم مقدار آن پایینتر از یک سوم آخر حجم پیچر خواهد بود.
-
مناسبترین نوع شیر برای پیچر قهوه چیست؟
از شیر پرچرب برای ساخت میکروفومهایی شفاف، مخملی، نرم و خوشمزه استفاده کنید.