اسپرسو، لاته، کاپوچینو، آمریکانو، همه اینها نامهای آشنایی است که احتمالاً تاکنون بارها به گوشتان خورده است؛ اما تابهحال اسم اسپرسو لانگو را شنیدهاید؟ میدانید محتویات آن چیست و چه فرقی با اسپرسو معمولی دارد؟ قهوه لانگو تقریباً شبیه اسپرسو سینگل شات استو با دستگاه اسپرسوساز تهیه میشود و دقیقاً به همان میزان پودر قهوه دارد. مسئلهای که عطروطعم قهوه را کاملاً متفاوت میکند، میزان آبی است که در فرایند تهیه آن در دستگاه اسپرسوساز ریخته میشود و مدتزمانی که طول میکشد تا آماده شود. در این مقاله قصد داریم به معرفی کامل جزئیات این مقاله بپردازیم و با دستورالعمل تهیه آن آشنا شویم. با ما همراه باشید.
قهوه اسپرسو چیست؟
قهوه اسپرسو یک نوشیدنی قوی و غلیظ و معمولاً با حجم 30 الی 60 میلیلیتر است. وقتی دستگاه اسپرسوساز این شاتها را میکشد، عملاً آب داغ را از دانههای آسیاب شده قهوه عبور میدهد تا طعم بینظیری که از یک فنجان اسپرسو انتظار داریم را خلق کند. این روند ممکن است بین 20 تا 30 ثانیه طول بکشد.
یک شات اسپرسو سه قسمت دارد: قسمت تیرهتر که پایین فنجان قرار میگیرد و به آن بدنه قهوه گفته میشود. قلب که در وسط فنجان قرار گرفته، رنگ روشنتری دارد و روی آنیک فوم کفآلود روشن است. طرفداران اسپرسو ترجیح میدهند آن را تلخ بنوشند، اما در صورت تمایل میتوانید مقداری شیر یا شکر به آن اضافه کنید و کاملاً سلیقهای است. اگر یک شات اسپرسو کافی نیست، میتوانید یک دوپیو (60 تا 90 میلیگرم قهوه اسپرسو) یا حتی یک شات سهگانه سفارش دهید.
قهوه اسپرسو لانگو چیست؟
لانگو که در زبان ایتالیایی به معنای طولانی است، روش متفاوتی برای کشیدن یک شات اسپرسو است که طعم ملایمتری به آن میدهد. این نوشیدنی هم با دستگاه اسپرسوساز درست میشود، اما مدتزمان بیشتری طول میکشد تا آماده شود. ممکن است تا یک دقیقه هم طول بکشد. در تهیه این قهوه میزان آب بیشتری مورداستفاده قرار میگیرد و درنتیجه طعم ملایمتری نسبت به اسپرسو دارد. حجم قهوه اسپرسو لانگو معادل 60 میلیلیتر است.
توجه داشته باشید که منظور از ملایم بودن لانگو، کمتر تلخ بودن آن نیست؛ اتفاقاً لانگو طعم تلختری نسبت به اسپرسو معمولی دارد، چون کشیدن شات مدتزمان بیشتری طول میکشد. شاتهای لانگو نیز به سه قسمت تقسیم میشوند، اما فوق آنها کمتر است و در صورت تمایل فرد میتوان یک فنجان قهوه با چند شات تهیه کرد.
قهوه اسپرسو لانگو چه طعمی دارد؟
در قهوههای معمولی ابتدا اسید میوه، بعد قند و در نهایت اجزای تلخ قهوه استخراج میشود؛ اسپرسو اینها را به سطح بالاتری میبرد و هر سه جزء را در تعادل کامل دارد. ازآنجاییکه برای تهیه لانگو از آب بیشتری استفاده میشود، طعم آن بهمراتب رقیقتر از اسپرسو یا ریسترتو است. وجود آب بیشتر طعم برشته قهوه را تقویت میکند. به همین دلیل، بسیاری از قهوهفروشیها از قهوههای برشتهشده سبکتری برای نوشیدنی لانگو استفاده میکنند.
تفاوت بین قهوه اسپرسو و قهوه لانگو
اگرچه اساس تهیه لانگو برگرفته از قهوه اسپرسو است، اما این دو تفاوتهای مشخصی با یکدیگر دارد. مهمترین وجه تمایز این دو این است که میزان آب مصرفشده در قهوه لانگو دو برابر اسپرسو معمولی است و طعم ملایمتری دارد.
تفاوت دیگر زمان استخراج آنهاست. چیزی حدود 18 تا 30 ثانیه طول میکشد تا اسپرسو معمولی توسط دستگاه قهوه ساز آماده شود؛ درحالیکه برای تهیه لانگو حدود 60 ثانیه زمان لازم است. چون آب بیشتری مصرف میکند و مرحله استخراج آن طولانیتر است.
تفاوت نهایی در طعم این دو قهوه محبوب است. قهوه لانگو به دلیل محتوای مایع بالای آن بهاندازه اسپرسوهای معمولی قوی نخواهد بود، اما طعم تلختری دارد. تلخی اضافی این قهوه ناشی از فرآیند استخراج طولانیتر آن است که دانههای قهوه را نسبت به اسپرسوهای معمولی بیشتر حل میکند.
میزان کافئین اسپرسو لانگو چقدر است؟
یک شات اسپرسو معمولی تقریباً حاوی 75 گرم کافئین است، البته این مقدار بسته به دستگاه و دانههای قهوهای که استفاده میکنید، میتواند بهطور قابلتوجهی تغییر کند.
میزان کافئین یک فنجان لانگو به مدتزمان تماس آب با دانههای قهوه بستگی دارد. کافئین محلول در آب است و یکی از اولین اجزایی است که در قهوه استخراج میشود. هرچه مدتزمان تماس قهوه آسیاب شده با آب بیشتر باشد، کافئین بیشتری حاصل میشود؛ بنابراین در قهوه لانگو که آب مدتزمان طولانیتری در تماس با قهوه است، میزان کافئین نسبت به یک شات معمولی قهوه بیشتر خواهد بود.
کدامیک کافئین بیشتری دارد، اسپرسو یا لانگو؟
پس از آشنایی با این قهوه، یکی از سؤالاتی که ممکن است در ذهنتان نقش ببندد، این است که آیا نوع دم کشیدن این قهوه محبوب بر محتوای کافئین آن تأثیر میگذارد یا خیر؟ در پاسخ باید بگوییم بله تا حدی تأثیر میگذارد. اسپرسو لانگو به علت آب بیشتر و زمان دم کشیدن طولانیتر، نسبت به اسپرسو معمولی کافئین بیشتر و طعم تلختری دارد؛ بنابراین اگر ترجیح میدهید روز جدید را با قهوه تلختری آغاز کنید که درصد کافئین بیشتری داشته باشد، پیشنهاد میکنیم اسپرسو لانگو را انتخاب کنید؛ اما اگر احساس میکنید در طول روز به کافئین کمتری احتیاج دارید، اسپرسو معمولی بهترین گزینه ممکن برای شما است.
تفاوت بین قهوه اسپرسو لانگو و آمریکانو چیست؟
معمولاً بیشتر افراد قهوه آمریکانو یا لانگ بلک را با اسپرسو لانگو اشتباه میگیرند، جای تعجب هم نیست. همه آنها نوشیدنیهای اسپرسو با آب اضافه هستند. در قهوه آمریکانو، باریستا یک شات اسپرسو معمولی میکشد و سپس به آن آب اضافه میکند. یا در مورد قهوه لانگ بلک، یک شات اسپرسو میکشد و دقیقاً به همان مقدار به آن آب اضافه میکند.
در هر دو مورد، پسازآنکه فرآیند دم کردن قهوه به پایان رسید، آب بیشتری اضافه میشود و این تفاوت قابلتوجهی در طعم قهوه ایجاد میکند. بهطورکلی طعم و مزه لانگو به قهوه اسپرسو نزدیکتر است؛ درحالیکه آمریکانو از نظر طعم به دریپ کافی یا همان قهوه دمی چکهای نزدیکتر است.
تفاوت اسپرسو لانگو و اسپرسو دوپیو
یکی دیگر از سؤالاتی که ممکن است ذهنتان را مشغول کرده باشد، این است که آیا اسپرسو لانگو همان اسپرسو دوپیو یا اسپرسو دبل است؟ در پاسخ باید بگوییم نه کاملاً.
میزان آب مورداستفاده در یک فنجان اسپرسو دبل (دوپیو) و لانگو اساساً یکسان است، اما مقدار قهوهای که استفاده میشود، یک اندازه نیست. برای تهیه قهوه لانگو، معادل یک سینگل شات اسپرسو پودر قهوه به علاوه دو برابر آب (نسبت به اسپرسو معمولی) استفاده میشود. درحالیکه در قهوه دوپیو دو برابر آب به علاوه دو برابر پودر قهوه مورداستفاده قرار میگیرد.
تفاوت اسپرسو لانگو و ریسترتو
لانگو و ریسترتو بهطور کامل با یکدیگر متفاوت هستند. اگر اسپرسو را چیزی میان این دو در نظر بگیریم،
ریسترتو قبل از اسپرسو قرار میگیرد، چون محتوای آب کمتری دارد و طعم آن قویتر است. بعد از ریسترتو، اسپرسو را داریم و بعد قهوه لانگو قرار میگیرد؛ زیرا آب بیشتری دارد و طعم آن ملایمتر است. اگر برای تهیه اسپرسو معمولی 50 میلیلیتر آب و برای تهیه لانگو 100 میلیلیتر آب مصرف شود، در قهوه ریسترتو فقط 25 میلیلیتر آب خواهیم داشت.
تفاوت اسپرسو لانگو و لاته
لانگو و لاته دو نوشیدنی بسیار متفاوت هستند! لاته یک شات قهوه اسپرسو مخلوط با شیر بخارپز و فومدار است. درحالیکه اسپرسو لانگو تقریباً شبیه اسپرسو معمولی است، فقط مدتزمان بیشتری طول میکشد تا آماده شود؛ این دو قهوه یکی از ساده ترین روشهای مصرف قهوه با شیر هستند.
دستورالعمل و طرز تهیه لانگو خوش عطر و خوشطعم
وقتی صحبت از دستگاههای اسپرسوساز برای مصارف خانگی میشود، دستگاههای مختلفی با انواع دقت، امکانات و محدوده قیمت وجود دارد. بسیاری از اسپرسوسازهای معمولی پیش تنظیم آماده برای قهوه لانگو دارند و تنها کاری که باید انجام دهید این است که قهوه را درست مانند یک شات اسپرسو آماده کنید و باقی کار را به دستگاه اسپرسوساز بسپارید.
در صورت امکان سعی کنید مدتزمان و مقدار آب مصرفی را تنظیم کنید. با تنظیم این دو و تغییر نسبت قهوه به آب مطابق با ذائقه شخصی خود (بین 1:3 تا 1:4) میتوانید یک نوشیدنی لانگو به سلیقه خودتان تهیه و نوش جان کنید. حتی میتوانید مقداری شیر یا خانه به قهوه دم شده اضافه کنید.
ابتدا دانههای قهوه را آسیاب کنید
بیشتر کافیشاپها از ترکیبی از عربیکا و روبوستا استفاده میکنند، اما شما میتوانید دانههای قهوه را به سلیقه خود انتخاب کنید. نکته کلیدی درشت بودن دانههای آسیاب شده قهوه است. ازآنجاییکه مدتزمان تهیه لانگو طولانیتر است، برخی از افراد دانهها را کمی درشتتر آسیاب میکنند تا تلخی قهوه کمتر باشد. بهاندازه یک شات اسپرسو معمولی، حدود 7 تا 10 گرم قهوه بردارید و مستقیماً در پورتافیلتر خرد کنید.
دانههای آسیاب شده قهوه را تمپ کنید
چند بار به آرامی فیلتر را روی پیشخوان آشپزخانه ضربه بزنید تا دانههای تازه تهنشین شود، سپس موقع تمپ کردن تا حد امکان روی آن را صاف کنید. این صاف و مسطح بودن قهوه فشرده شده کمک میکند آب بهصورت کاملاً یکنواخت از دانههای آسیاب شده قهوه اسپرسو لانگو عبور کند.
قهوه اسپرسو لانگو را دم کنید
پورتافیلتر را در جای خود قفل کنید و یک لیوان یا فنجان قهوه را زیر دستگاه قرار دهید. فشار آب را باز و تایمر را روشن کنید. اگر از دستگاهی استفاده میکنید که کلید «long brew» یا دبل شات دارد، آن را بزنید؛ اما اگر این دکمه را ندارد، خودتان مراقب زمان دم کشیدن قهوه باشید. برخی توصیه میکنند اجازه دهید قهوه تا یک دقیقه کامل دم بکشد. بعد از حدود 40 ثانیه، طعم قهوه شروع به تغییر میکند و شما میتوانید با آزمونوخطا بهترین زمان مناسب برای طعم دلخواه خود را تعیین کنید.
آیا میتوان از کپسول اسپرسو برای تهیه لانگو استفاده کرد؟
بلکه میتوان از کپسولهای اسپرسو برای تهیه لانگو استفاده کرد، اما استفاده از کپسولهای مخصوص لانگو نتیجه بهتری به دنبال دارد، بهخصوص اگر برای تهیه قهوه از دستگاه نسپرسو استفاده میکنید. کپسول اسپرسو برای تحمل مقدار معینی آب طراحی شده و استفاده از آب بیشتر منجر به استخراج بیشازحد و به هم ریختن طعم آن میشود.
بهترین راه ممکن برای تهیه اسپرسو لانگو استفاده از دستگاه اسپرسوساز دستی است. چرا که خودتان موقع کشیدن اهرم متوجه زمان استخراج طولانیتر این قهوه خواهید شد. بهغیراز مقدار آب مصرفی و مدتزمان استخراج، چیزهای دیگر مثل مقدار قهوه، فشار تمپ و غیره همگی مشابه اسپرسو معمولی هستند.
اسپرسو لانگو را چطور نوش جان کنیم؟
انتخاب نحوه نوشیدن اسپرسو لانگو کاملاً سلیقهای است. میتوانید آن را به نوشیدنیهای پایه قهوه مثل قهوه سفید، لاته، ماکیاتو یا کاپوچینو اضافه کنید. آب اضافی قوام نوشیدنی را تغییر میدهد و بافت فومی کمتری ایجاد میکند. همچنین میتوانید از آن برای بیشتر کردن میزان کافئین قهوههای سبکتر استفاده کنید. هم قهوه آمریکانو و هم لانگ بلک از ترکیب اسپرسو و آب تشکیل میشود. با این تفاوت که کافئین لانگو مقداری بیشتر است و برای آنان که به دنبال نوشیدنی با کافئین بیشتر هستند، مناسبتر خواهد بود.
جمع بندی
امیدواریم بعد از مطالعه این مقاله کلیه سوالات و ابهاماتتان در رابطه با مفهوم اسپرسو لانگو و تفاوت آن با سایر قهوههای محبوب کاملاً برطرف شده باشد. دفعه بعد که میل نوشیدن اسپرسو معمولی یا آمریکانو به سرتان زد، پیشنهاد میکنیم با دستورالعمل این مقاله یک فنجان قهوه لانگو لذیذ و خوش عطر برای خود تهیه کنید و نتیجه آن را با ما در میان بگذارید.
منبع: masterclass
سوالات متداول
-
فرق بین قهوه لانگو با اسپرسو معمولی چیست؟
بزرگترین تفاوت قهوه لانگو با اسپرسو معمولی یا سینگل شات، حجم آب بیشتری است که در قهوه لانگو بهکار میرود. این قهوه در مدتزمان طولانیتری آماده میشود.
-
آیا اسپرسو لانگو همان آمریکانو است؟
خیر؛ در قهوه آمریکانو بعدازآنکه قهوه دم کشید، مقدار آب بیشتری اضافه میشود؛ درحالیکه در قهوه لانگو مقدار آب بیشتر قبل از فرایند دم کشیدن به اسپرسوساز اضافه میشود.
-
کافئین قهوه اسپرسو لانگو چقدر است؟
ازآنجاکه در قهوه لانگو دانههای قهوه مدتزمان بیشتری در تماس با آب هستند، مقدار کافئین این قهوه نسبت به اسپرسو سینگل شات بیشتر خواهد بود.