مضرات قهوه چیست

آشنایی با ۱۰ تا از مهمترین عوارض قهوه

قهوه، از جمله مواد مصرفی روزانه بسیار محبوب در سراسر جهان است و در بسیاری از فرهنگ‌ها جزء زندگی روزمره افراد محسوب می‌شود. این نوشیدنی دارای عناصری مانند کافئین، اسید کلروژنیک و ترکیبات دیگر است که به محض مصرف آنها در بدن تأثیرات متعددی را ایجاد می‌کنند. در حقیقت قهوه از یک سو، آثار مثبتی بر روحیه و کارایی مغزی انسان دارد، اما از سوی دیگر می‌تواند عوارض و مضراتی نیز به همراه داشته باشد.

این عوارض و ضررها می‌توانند بر افرادی که کافئین بیشتر از حد مصرف می‌کنند، تأثیرات مختلفی داشته باشند، از جمله تاثیر بر سیستم عصبی، سیستم قلب و عروق، سیستم گوارش و سیستم ادراری اشاره کرد که در ادامه این مقاله به بررسی کامل تر ضرر ها و عوارض قهوه این موارد خواهیم پرداخت.

مضرات قهوه برای بدن انسان چیست؟

مضرات قهوه برای بدن انسان

۱. فشارخون

مصرف 250 میلی‌گرم کافئین معادل 2 فنجان قهوه بعد از 2 الی 3 ساعت فشارخون در این افراد را بالا می‌برد. در واقع مصرف بی‌رویه قهوه باعث آزاد شدن هورمون‌های استرس مانند کورتیزول، اپی نفرین و نوراپی نفرین می‌شود و این مواد شیمیایی باعث بالا رفتن فشارخون و تپش قلب شده و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی را افزایش می‌دهند.

طبق نتایج به دست آمده از یک تحقیق، جوانان مبتلابه فشارخون بالای خفیف که بیش از چهار فنجان قهوه در روز مصرف می‌کردند در مقایسه با افرادی که دو فنجان یا کم‌تر قهوه می‌خوردند؛ بیشتر در معرض حملات قلبی قرار داشتند.

۲. اضطراب

یکی از مهم‌ترین ضررهای قهوه بر روح و روان انسان این است که مصرف بالای کافئین، می‌تواند باعث اضطراب و استرس شدید شود. مطالعات انجام شده روی دانش‌آموزان نشان می‌دهد که مصرف بیش از حد کافئین می‌‌تواند با احساس استرس و اضطراب در ارتباط باشد. فرد مضطرب حتی در شرایط معمولی نیز احساس بی‌قراری و اضطراب می‌کند. کافئین می‌تواند این شرایط را دشوارتر کند.

۳. اختلالات گوارشی

بسیاری از افراد بر این باورند که قهوه معده را تحریک می‌کند؛ علائم اختلالات روده نظیر سندرم روده تحریک‌پذیر (IBS) را بدتر می‌کند و منجر به بروز سوزش سر دل، زخم‌های گوارشی، حالت تهوع، رفلاکس اسید و سوءهاضمه می‌شود.

برخی معتقدند نوشیدن قهوه با معده خالی نیز بسیار مضر است. تحقیقات نشان داده اند که تلخی قهوه و کافئین موجود در آن ممکن است تولید اسید معده را تحریک کند. در نهایت منجر به رفلاکس معده شود.

اگر معده‌ ضعیفی دارید؛ بهتر است مصرف قهوه را به حداکثر دو فنجان در روز محدود کنید تا دچار مشکلات گوارشی نشوید.

۴. مشکلات قاعدگی زنان

یکی از مهمترین عوارض قهوه برای زنان، تداخل چرخه‌ی قاعدگی است. عدم تعادل در مصرف قهوه می‌تواند منجر به خونریزی شدید، گرفتگی عضلات شکم و عقب افتادن دوران پریودی شود. اگر دچار مشکلات قاعدگی هستید، حتماً درمورد میزان استاندارد کافئین در دوران پریود با پزشک مشورت کنید.

۵. کاهش قدرت باروری در مردان

یکی دیگر از مضرات قهوه برای مردان، کاهش قدرت باروری است. به گفته دانشمندان، مصرف بیش از سه فنجان قهوه در روز از سوی مردان می‌تواند باعث بروز این مشکل شود. این کار نه تنها مقدار کافئین زیادی وارد بدن می‌‎کند بلکه به اسپرم‎‌های مردان و قدرت باروری آن‎ها آسیب می‎‌رساند.

مردانی که بیش از حد قهوه مصرف می‌کنند تا 19 درصد کم‌تر قوای فرزندآوری خواهند داشت.

۶. بی‌خوابی و شب ادراری در کودکان

منع مصرف قهوه برای کودکان

به طور کلی مصرف قهوه برای کودکان توصیه نمی‌شود. تحمل عوارض ناشی از مضرات قهوه برای کودکان، طاقت‌فرسا و اذیت کننده خواهد بود. به عنوان مثال، بی‌خوابی و شب ادراری در کودکان که قهوه می‌نوشند بسیار رایج است و سبب می‌گردد که به‌سختی ادرار خود را کنترل کنند. همچنین در روند ایجاد استخوان‌سازی که در این دوران در اوج خود قرار دارد، مشکلاتی مانند نرمی استخوان به وجود می‌آید.

۷. مشکل در برای کلیه بدن

قهوه، به خصوص مصرف معتدل آن، برای اکثر افراد بدون مشکلات جدی کبدی ایمن است. با این حال، برخی افراد ممکن است به نوعی از عوارض مرتبط با مصرف قهوه در کبد خود دچار شوند. این عوارض می‌توانند شامل افزایش فشار خون در دریچه پیشانی کبد و افزایش مصرف چربی در کبد باشند.

علاوه بر این، قهوه شامل مقدار زیادی کافئین است که ممکن است در برخی افراد باعث تحریک سیستم عصبی مرکزی شود. اگر شما مشکلات کبدی دارید، می‌توانید با پزشک خود در مورد مصرف قهوه مشورت کنید و در صورت تجربه علائم ناخوشایند، بهتر است مصرف قهوه را محدود یا قطع کنید.

عوارض خودرن قهوه زیاد چیست؟

مصرف زیاد قهوه ممکن است باعث عوارض خوردن شود؛ برخی از عوارض خودرن یا نوشیدن هر روز قهوه، شامل موارد زیر می‌شود:

  1. افزایش ادرار: قهوه به عنوان یک دیورتیک ملایم عمل می‌کند و ممکن است باعث ادرارزایی بیش از حد شود. این ممکن است منجر به ادرار زیاد در شب و دیسکومفرت شود.

  2. اختلالات قلبی: مصرف زیاد قهوه می‌تواند به افزایش ضربان قلب و فشار خون منجر شود. این ممکن است برای افرادی که قبلاً مشکلات قلبی داشته‌اند، امری خطرناک باشد.

  3. اختلالات خواب: قهوه حاوی کافئین است که یک ماده محرک عصبی است. مصرف زیاد قهوه ممکن است باعث افزایش سطح کافئین در بدن شود که به نتیجه ایجاد اضطراب، اعصاب خوردی، اختلالات خواب و بیداری شبانه زودهنگام منجر می‌شود.

توصیه می‌شود که مصرف قهوه را به حد معتدل و مصرف منظم محدود کرده و در صورت تجربه هر یک از عوارض فوق، با پزشک خود مشورت کنید. همچنین، می‌توانید به گزینه‌های دیگری مانند چای سبز، دمنوش های گیاهی، آبمیوه‌ها و آب برای جایگزینی قهوه در رژیم غذایی خود متوسعه دهید.

بیش از چهار فنجان قهوه در روز باعث مرگ زودرس می‌شود!

قهوه در روز

در مطالعه‌ای که توسط کلنیک مایو انجام شد، دریافتند مردانی که در روز بیش از 4 فنجان قهوه مصرف می‌کنند 21 درصد بیشتر به احتمال مرگ‌ومیر آن‌ها در اثر علل مختلف اضافه می‌شود. با وجود این، کسانی که ادعا کردند در مصرف قهوه زیاده‌روی می‌کنند؛ ممکن است سیگار بکشند و از تناسب‌اندام ضعیفی برخوردار باشند.

دکتر نانسی سیندرمان از NBC می‌گوید در این مطالعه اختلافات کمی ‌وجود دارد؛ اما بر این موضوع تأکید می‌کند که همچنان باید در مصرف قهوه حد اعتدال را رعایت کرد. در مطالعه‌ دیگری نیز نشان داده شده است کسانی که بیش از 6 فنجان قهوه در روز مصرف می‌کنند بیشتر از سایر افراد در معرض خطر ابتلا به بیماری‌‌های قلبی و عروقی قرار دارند.

چه افرادی نباید قهوه مصرف کنند؟

چه افرادی نباید قهوه مصرف کنند

در مطالبی که بیان شد، به طور تقریبی مضرات قهوه برای افرادی که دارای برخی از شرایط خاص هستند، مشخص شد. در ادامه به صورت جامع، به بررسی اینکه چه کسانی نباید قهوه بخورند، اشاره خواهیم کرد:

  • افرادی که بیماری‌های زمینه‌ای دارند؛ مانند مشکلات قلبی، صرع، کم‌خونی و سابقه فشارخون
  • به دلیل تأثیر کافئین بر میزان قند خون، افرادی که مبتلا به دیابت هستند باید با نظر دکتر خود میزان مصرفی قهوه را برای خود مشخص کنند.
  • آن دسته از کسانی که مشکلات گوارشی، همانند IBS سندروم روده تحریک‌پذیر دارند، باید به میزان کمی قهوه بنوشند.
  • افرادی که به کافئین حساسیت و آلرژی دارند نیز باید میزان قهوه مصرفی خود را قطع کنند.
  • بیمارهایی با سابقه بیماری روانی؛ مانند اختلالات دوقطبی، اضطراب، توهم
  • آقایانی که آرتروز زانو دارند باید از مصرف زیاد قهوه خودداری کنند.
  • افرادی که در حال مصرف دارو هستند. باید عوارض این داروها و تأثیراتی که مصرف قهوه ممکن است در آن‌ها ایجاد کنند را در نظر داشته باشند.

جمع‌بندی

با اینکه فواید و خواص قهوه با ارزش هستند؛ اما این نوشیدنی از مضرات مختلفی نیز برخوردار است که بسیاری از ابعاد و ارگان‌های بدن ما را تحت تأثیر قرار می‌دهد. بروز عوارض قهوه و مضرات قهوه تنها به میزان مصرف و قراردادن آن در رژیم غذایی بستگی دارد.

در عین حال که مصرف قهوه مزایای زیادی؛ ازجمله: جلوگیری از سرطان و بیماری‌ها، کاهش سردرد، تأثیرات سلامتی بر مو و پوست و… را دارد، می‌تواند کاملاً عکس این قضیه عمل کند. رخ دادن این اتفاق تنها در گرو چگونگی و میزان مصرف آن در زندگی است. با خواندن این مقاله امید است پاسخ سؤال خود، یعنی مضرات قهوه چیست؟ را به خوبی درک کرده باشید.

منابع

5/5 - (1 امتیاز)

سوالات متداول

  • آیا خانم‌های باردار باید به هیچ عنوان از قهوه استفاده نکنند؟

    خیر، منع مصرف قهوه برای بانوان باردار به معنای این نیست که هیچ مقداری ننوشند. بلکه می‌توانند به تناسب و با مشورت پزشک خود روزانه قهوه بنوشند.

  • آیا نوشیدن قهوه بر روی مغز تاثیر می‌گدارد؟‌

    نوشیدن قهوه به دلیل حاوی کافئین، می‌تواند باعث افزایش بیداری و آمادگی ذهنی شود و همچنین تأثیر مثبتی بر عملکرد شناختی و خلق و خوی داشته باشد.

  • آیا قهوه باعث حساسیت پوستی میشود

    قهوه به صورت مستقیم علت اصلی حساسیت پوستی نیست، اما برخی افراد ممکن است برای آنتی‌اکسیدان‌های و عناصر دیگر موجود در قهوه حساسیت داشته باشند که می‌تواند منجر به علائم حساسیتی مانند قرمزی، خارش و تحریک پوستی شود.

  • قهوه تا چند ساعت باعث بیخوابی می‌شود؟

    مصرف قهوه ممکن است تا حدود 6 ساعت پس از مصرف تأثیر بر خواب مطلوب داشته باشد. مصرف قهوه حاوی کافئین، یک ماده محرک است که می‌تواند بیداری و افزایش سطح آگاهی را به دنبال داشته باشد. بنابراین، مصرف قهوه در ساعات نزدیک به خواب می‌تواند باعث دشواری در خوابیدن یا کیفیت خواب نامناسب شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *