کسانی که به نوشیدن قهوه علاقه دارند حتما با فرق لاته و موکا آشنا هستند. لاته برای کسانی که نمیخواهند قهوهای با غلظت زیاد داشته باشند، عالی است، در حالی که قهوه موکا تجربه قهوه قویتری با رنگهای شکلاتی تلخ را به شما میدهد. البته تفاوت موکا و لاته را میتوانیم در موارد دیگر هم جستجو کنیم تا به جواب این سوال برسیم که برای ذائقه ما، لاته بهتر است یا موکا؟
قهوه موکا چیست؟
موکا را میتوانیم با دو کلمه تعریف کنیم. شکلات و قهوه، تمام آن چیزهایی هستند که علاقه مندان به موکا میخواهند. اگر دوست دارید از طعم شیرین قهوه لذت ببرید، موکا یک گزینه بسیار رضایت بخش است. این نوشیدنی طعم لطیف قهوه با شکلات خوشمزه و شیر خامهای دارند. اما این طعم چگونه ساخته میشود؟
ابتدا شاتهای اسپرسو کشیده میشوند و داخل فنجان میروند. سپس سس شکلات و شیر بخارپز شده روی آن ریخته میشود. اگر علاقهمند باشید، میتوانید از خامه فرم گرفته یا تراشه شکلات نیز استفاده کنید. همچنین بسیاری از طعمهای دیگر نیز وجود دارد که میتوانید به موکای خود اضافه کرده آن را تغییر دهید.
یک نمونه موکای کاراملی نمکی است. این نوشیدنی معمولا در طول تعطیلات و زمانهای مشخص برای تفریح استفاده میشود، اما ممکن است بتوانید آنها را در زمانهایی دیگر سال پیدا کنید یا پس از آموزش آن را در خانه تهیه کنید.
با این اوصاف، برای درک بهتر فرق لاته و موکا به یاد میسپاریم که این نوشیدنی ترکیب خوشمزه شکلات و قهوه است. بسیاری از گزینههای طعم دهنده را در خود جای میدهد و اغلب با خامه فرم گرفته یا تراشه شکلات سرو میشود. البته امکان دارد برخی افراد از طعم شیرین آن لذت نبرند.
مواد تشکیل دهنده موکا
جالب است بدانید که دانههای قهوه موکا به خاطر محل تولیدشان در یمن نامگذاری شدهاند. دانهها از گونهای از گیاه قهوه عربیکا برداشت میشود. دانههای قهوه عربیکا به دلیل طعم شیرینترشان، محبوبترین دانهها هستند و پس از آن دانههای روبوستا، طعمی قویتر و نسبتا تلخ دارند.
دانههای قهوه موکا طعم شکلاتی طبیعی دارند. به منظور افزایش طعم شکلات، باریستاها مقدار کمی شکلات را به دستور موکا اضافه میکنند. در جایی که لاته به طور کلی سبکترین و ملایمترین نوشیدنی مبتنی بر قهوه در نظر گرفته میشود، موکا بسیار قویتر است.
بنابراین، دستور تهیه قهوه موکا همانطور که در بیشتر کافیشاپها دیدهاید، معمولا از موارد زیر تشکیل شده است:
- 2 شات اسپرسو
- شکلات داغ
- شیر بخارپز
- یک لایه نازک کف شیر برای تزیین
بد نیست یک راز ایتالیایی را با شما در میان بگذاریم. موکاچینو فقط یک کاپوچینو است که با چند مربع شکلات تلخ یا یک شات سیروپ شکلات به آن اضافه شده است. چه کسی این راز را میدانست؟
قهوه لاته چیست؟
برای درک بهتر فرق لاته و موکا، نوشیدنی دوم را هم مرور میکنیم. لاته با 170 تا 190 گرم شیر بخارپز و یک یا دو شات اسپرسو درست میشود. این نوشیدنی معمولا با فوم پوشانده میشود و گاهی اوقات در یک الگوی تزئینی داخل فنجان ریخته خواهد شد.
برخلاف شکلات موجود در موکا، هیچ طعم اضافی در لاته وجود ندارد. این بدان معنی است که میتوانید طعم اسپرسو را در لاته بسیار بهتر درک کنید. اگر دلتان برای داشتن طعم شیرین تنگ شد، نگران نباشید. کافی درخواست کنید که فنجانها با نوع ذائقه شما آماده شوند. میتوانید از باریستای خود بخواهید که یکی از طیفهای گسترده از طعمها را به لاتهتان اضافه کند تا آنطور که میخواهید طعم آن را بچشید.
مواد تشکیل دهنده لاته
لاته یک نوشیدنی شیری بر پایه اسپرسو است که برای درست کردن لاته باید تقریبا از 1/6 اسپرسو، 4/6 شیر بخارپز و 1/6 فوم لاته استفاده شود. لاته (یا کافه لاته، همانطور که در ایتالیا نامیده میشود) توسط آن دسته از طرفداران قهوه ترجیح داده میشود که از پوشش مخملی یک دم نوش فوقالعاده خامهای و رقیق شده لذت میبرند.
فرق لاته و موکا در یک مورد جالب این است که یک لاته استاندارد در فنجانهای بلند سرو میشود. یک یا دو شات اسپرسو به فنجان اضافه میشود و سپس به میزان ذکر شده شیر داغ به آن اضافه خواهد شد. در نهایت با یک لایه نازک از کف شیر تزیین میشود. طعم دهندهها و شربتهای مختلف را میتوان به دلخواه اضافه کرد.
فرق لاته و موکا چیست؟
قهوه لاته یک نوع قهوه با مقدار بیشتری شیر است که با اسپرسو ترکیب میشود، در حالی که قهوه موکا یک نوع قهوه با ترکیب شیر و شکلات است که با اسپرسو تهیه میشود. به طور کلی، موکا شیرین تر و با طعم قویتری نسبت به لاته است.
ویژگیها | قهوه موکا | قهوه لاته |
---|---|---|
ترکیب | قهوه، شیر، شکلات | قهوه، شیر |
شیر | کمتر از لاته | بیشتر از موکا |
شکلات | بله | خیر |
قوام و طعم | شیرین و چرب با طعم شکلات | ملایم و نرم با طعم قهوه |
میزان کافئین | بسته به مقدار قهوه | بسته به مقدار قهوه |
۱. تفاوت لاته و موکا در مواد تشکیل دهنده
تفاوت اصلی بین موکا و لاته در مواد تشکیل دهنده آنها است. لاته از شیر و اسپرسو درست میشود در حالی که موکا از شیر، اسپرسو و شکلات ساخته شده است. اگرچه لاته را میتوان با طعم دهندههای اضافی (مانند شربت وانیل یا فندق) ترکیب کرد، اما طعم شکلات منحصر به موکا است.
همچنین یک لاته فقط به اسپرسو، شیر بخارپز و یک رویه کوچک کف شیر نیاز دارد. اما موکا به اسپرسو و مقداری شکلات (تقریبا برابر با مقدار اسپرسو) نیاز دارد. موکا با شیر کمی کمتر از لاته تهیه شده و شیر همیشه بخارپز نمیشود.
در نتیجه تفاوت در مواد تشکیل دهنده است که فرق لاته و موکا را روشن کرده و طعم متفاوتی را برای نوشیدنی ایجاد میکند. لاته بر طعم خود اسپرسو تمرکز دارد و میتواند نوشیدنی تلختری باشد. موکا طعمی عمدتا شکلاتی دارد و فقط به یک اشاره ظریف از اسپرسو نیاز دارد. موکا معمولا شیرینتر از لاته تهیه میشود.
۲. مقایسه موکا و لاته در رویه نوشیدنیها
یکی دیگر از تفاوتهای مهم بین موکا و لاته، پتانسیل تاپینگ یا تزیین رویهها است. رویههای یک نوشیدنی قهوه به صلاحدید سازنده نوشیدنی بستگی دارد، اما هنجارهای خاصی در ارتباط با هر نوشیدنی نیز در نظر گرفته میشود.
لاته معمولا سادهتر از موکا است و اغلب فقط با کف شیر حاصل از شیر داغ شده روی آن را میپوشانند. برخی از کافیشاپها ممکن است لاتههای خود را با پاشیدن دارچین یا کمی کارامل سرو کنند، اما بیشتر تاپینگهای ساده استفاده میشوند.
در مقابل، بسیاری از باریستاها دوست دارند که تاپینگهای سرگرم کننده و شیرین زیادی به موکا اضافه کنند. مواد پرطرفدار برای این قسمت موکا عبارتند از خامه فرم گرفته، سیروپ شکلات، و اسپرینکلز که طعم متفاوتی را به قهوه ما میدهند.
در برخی از کافیشاپها، موکا ممکن است بیشتر از یک نوشیدنی قهوه به میلک شیک شکلاتی شبیه باشد. البته تاپینگها بسته به ذائقه افراد متفاوت هستند. برخی از افراد از کمی خامه فرم گرفته روی لاته خود لذت میبرند و برخی دیگر دوست دارند موکای خود را عاری از هرگونه مواد رویه سرو کنند.
به دلیل این تفاوتها در تاپینگ، باز هم فرق لاته و موکا در طعم خلاصه میشود. موکا اغلب سنگینتر و شیرینتر از لاته است. در نتیجه اگر شکر را با طعم قهوه ترجیح دهید، موکا گزینه مناسبی است. اگر چیزی سادهتر میخواهید، لاته یک انتخاب عالی است.
نتیجه پایانی
با توجه به مواردی که بررسی شد دید واضحی نسبت به تفاوت موکا و لاته خواهید داشت. همچنین اگر میخواهید بدانید که لاته بهتر است یا موکا باید علاوه بر طعمها، به میزان کافئین این نوشیدنیها هم دقت کنید. فرق لاته و موکا در بررسی کافئین به این ترتیب است که موکا کمی بیشتر از لاته کافئین دارد. زیرا را شکلات تهیه میشود.
منابع:
سوالات متداول
-
قهوه لاته بیشتر کافئین دارد یا موکا؟
معمولاً قهوه لاته کمتر کافئین دارد از قهوه موکا، زیرا در قهوه لاته، نسبت قهوه به شیر بیشتر است و حجم قهوه کمتری دارد.
-
در کافی شاپ قهوه لاته سفارش دهیم یا موکا؟
تصمیم بین قهوه لاته و موکا بستگی به سلیقه و نیازهای مصرف کافئین شما دارد.
-
آیا قهوه موکا شرین تر از لاته است؟
بله، قهوه موکا از قهوه لاته شیرینتر است زیرا در تهیه آن از شکلات استفاده میشود که در مقایسه با قهوه لاته شیرینتر است.
-
قهوه لاته خوشمزه است یا موکا؟
این بستگی به سلیقه شما دارد. قهوه لاته و موکا هر دو نوعی قهوه خوشمزه هستند اما طعم و مزه آنها با یکدیگر متفاوت است و بستگی به سلیقه شما دارد که کدام را بیشتر دوست دارید.
-
آیا موکا قوی تر از لاته است؟
در واقع، قوی بودن قهوه موکا نسبت به لاته، به نوع روش تهیه و میزان قهوه و شیر استفاده شده بستگی دارد و قطعی نیست.