قهوه عربیکا یکی از انواع محبوب قهوهای است که در بین مردم دنیا رایج بوده و طرفداران زیادی نیز دارد. این مطلب را در جهت معرفی این قهوه از زوایای گوناگون که شامل نحوه کشت، برداشت، طرز تهیه، نوع سرو و همچنین مزیتها و حتی معایب این قهوه میشود، آمادهسازی و تدوین کردهایم.
آشنایی با قهوه عربیکا
قهوه عربیکا (Coffea arabica)، قهوه کوهی یا درختچه قهوه عربستان نوعی از گیاه قهوه است که ریشههای تاریخی قدیمی دارد که درختان قهوه عربیکا در مناطق کوهستانی مانند یمن، اتیوپی، سودان و گواتمالا رشد میکنند. دلیل کشت آنها در مناطق کوهستانی این است که در اینجا شرایط آب و هوا نسبتاً پایدارتری وجود دارد و نوسانات دمایی کمتری رخ میدهد که منجر به حفظ درختان میشود.
اولین درختان قهوه عربیکا در اتیوپی کشف شدند و برای اولین بار حدود ۱۰ قرن پیش رشد کردند. قهوه عربیکا حدود ۷۰ درصد از تولید جهانی قهوه را تشکیل میدهد و از دیگر انواع قهوهها متمایز است. و ماهیت دانه قهوه عربیکا به طعم ترش و بوی توت مشهور است. این قهوه طعمهای متنوعی از جمله شکلاتی، میوهای، خاکی و گیاهی دارد.
نام “عربیکا” به دلیل اینکه اولین بار در عربستان دمیده و به ثمر نشسته است، به این قهوه داده شده است.
انواع دانه قهوه عربیکا
اما انواع دانههای قهوههای عربیکا چند مدل هستند. شناخت این مدلها میتواند به شما در هنگام خرید قهوه بسیار کمک کند تا آنچه بیشتر مطابق باسلیقه شما است را انتخاب کنید. حدود ۲۱ نوع قهوه عربیکا وجود دارد که هرکدام از آنها میتوانند بازهم زیرشاخههای مربوط به خود را داشته باشند.
- تیپیکا: اولین مدل از قهوه عربیکا بانام تیپیکا شناخته میشود. امروزه قهوه تیپیکا را در تمام جهان کشت میکنند.
- بوربن: بیشترین ویژگی دانههای قهوه بوربن مربوط به آن است که طعمی مخلوط از شکلات و میوه دارند.
- کاتورا: قهوه کاتورا را امروزه در ارتفاعات و مناطق بلند آمریکای مرکزی نیز پرورش میدهند که کیفیت بهتری نسبت به تولیدات برزیلی نیز دارد.
- کاتیمور: معمولاً طعم غالب قهوه کاتیمور تلخ و قوی است؛ با این وجود اگر این قهوه را در نیکاراگوئه، السالوادور و هند پرورش داده باشند، میتواند طعم ملایمتری داشته باشد.
- کاتوآی: این گیاه درواقع ترکیبی از کاتورا و ماندونوآ است. ماندونوآ نیز بهخودیخود از ترکیب بوربن و تیپیکا به وجود آمده است که اغلب در برزیل پرورش داده میشود و دارای طعمی است که مخلوطی از طعم اسیدی تند و کمی طعم شیرین است.
بهترین کشور تولیدکننده قهوه عربیکا کیست؟
بهطورکلی کشورهایی که امروزه تولیدکننده قهوه عربیکا و گونههای مختلف و متفاوت آن هستند، شامل موارد کاستاریکا، بوروندی، روآندا، هند، اتیوپی، کلمبیا، اکوادور، گواتمالا، مکزیک و از همه مهمتر برزیل است که حدود ۱۵۰ سال است که بزرگترین تولیدکننده قهوه در جهان بهحساب میآید.
فواید قهوه عربیکا
- آنتیاکسیدانها
- افزایش انرژی و کاهش خستگی
- اثرات مثبت بر عملکرد مغز
- کاهش ریسک بیماریهای مزمن
معایب قهوه عربیکا
- اعتیاد و وابستگی به کافئین
- افزایش تحرک رودهها و ممکن است باعث ایجاد مشکلات گوارشی شود
- احتمال افزایش فشار خون در برخی افراد
- تحریک و بیخوابی در مصرف کنندگان حساس به کافئین
- احتمال ایجاد رفلکسهای معدهای و سوء هاضمه
- تأثیرات محدودی بر روی جذب مواد معدنی از غذا در برخی موارد
- احتمال ایجاد اضطراب و سایر اختلالات سیستم عصبی در افراد حساس
- احتمال تحریک سیستم قلبی در برخی افراد
- تأثیرات محدود بر روی امتصاص کلسیم در بدن
تفاوت قهوه قهوه روبوستا و عربیکا چیست؟
سخن پایانی
پاسخ به سوال قهوه عربیکا چیست و شناخت قهوه عربیکا نیاز به اطلاعات کامل و دقیقی دارد که در این مقاله تمام آنچه مورد نیاز شما است را معرفی کردیم. خواندن اطلاعات درج شده در قسمتهای بالایی به شما کمک میکند تا قهوه عربیکا را بهخوبی بشناسید و همچنین متوجه این باشید که تا چه حد و به چه شکلی از این قهوه استفاده کنید. استفاده صحیح و اصولی از آن میتواند سبب شود که از تمام مزیتهای آن بهرهمند شوید و در کنار استفاده از مزایای آن بتوانید از طعم بینظیر و متنوع آن نیز لذت ببرید.
منابع:
سوالات متداول
-
آیا قهوه عربیکا دارای طعمهای مختلفی است؟
بله قهوه عربیکا دارای طعمهای مختلفی است که بهطورکلی میتوان چهار طعم شکلاتی، میوهای، گیاهی و خاکی را برای آن نام برد.
-
میزان قند قهوه عربیکا در چه حد است؟
میزان قند طبیعی موجود در این نوع از قهوه تقریباً دو برابر قهوههای دیگر همچون روبوستا است.
-
آیا قهوه عربیکا برای چربی سوزی نیز مفید است؟
این مدل از قهوه به دلیل دادن انرژی زیاد به بدن و همچنین کمک به شما در انجام فعالیتهای بیشتر، میتواند به چربی سوزی شما نیز کمک کند.
-
بهترین قهوه عربیکا برای کدام کشور است؟
برزیل به عنوان یکی از برترین کشورهای تولیدکننده قهوه عربیکا شناخته میشود.
-
بهترین نوع قهوه عربیکا چیست؟
قهوه عربیکا اتیوپی بهعنوان یکی از بهترین نمونههای قهوه عربیکا شناخته میشود.
-
کافئین قهوه عربیکا چقدر است؟
میزان کافئین در قهوه عربیکا ممکن است متغیر باشد، اما به طور معمول، قهوه عربیکا حاوی مقادیر کافئین کمتری نسبت به قهوه روبوستا دارد. معمولاً در هر فنجان (حدوداً 240 میلیلیتر) قهوه عربیکا، میزان کافئین حدوداً 80-100 میلیگرم است.