اسپرسو کن پانا

اسپرسو کن پانا چیست؟ هر آنچه باید این قهوه بدانید

تصور کنید بعد از یک روز کاری سخت، به کافه می‌روید تا خود را به یک فنجان قهوه داغ دعوت کنید. پیش‌خدمت منوی نوشیدنی‌ها را پیش روی‌تان می‌گذارد و می‌رود. نگاهی به فهرست نوشیدنی‌های داغ منو می‌اندازید و در میان آنها نظرتان به اسم جالبی جلب می‌شود که تاکنون نشنیده‌اید؛ اسپرسو کن پانا! یا فرض کنید در اینترنت به دنبال نوشیدنی جدید هستید و با این اسم برخورد می‌کنید. چقدر در مورد آن اطلاعات دارید؟ می‌دانید نام آن به چه زبانی است؟ چطور تهیه می‌شود و چطور سرو می‌شود؟ در ادامه این مطلب قصد داریم شما را با این نوشیدنی خوش‌طعم و پرطرفدار آشنا کنیم. پس تا انتها همراه ما باشید.

اسپرسو کن پانا چیست؟

اصطلاح کان پانا (Espresso con Panna) هم مثل دبل اسپرسو، ریستریتو، لانگو و سایر انواع معروف اسپرسو، یک اصطلاح با ریشه ایتالیایی است به معنای «اسپرسو با خامه». این نوشیدنی در واقع یک یا دو شات اسپرسو است که روی آن مقداری خامه می‌ریزند و در یک فنجان دمیتاس یا یک لیوان کوچک سرو می‌کنند.

برای تهیه این قهوه به لذیذترین شکل ممکن، باید مقداری خامه فرم گرفته خوشمزه تهیه کنید. فقط دو ماده اولیه در این نوشیدنی به‌کار می‌روند و بهتر است هر دوی آنها بهترین باشند. بعدازآنکه این دو ماده اولیه را به بهترین شکل ممکن آماده کردید، مطمئن باشید فنجان اسپرسو کن پانای شما هم خوشمزه می‌شود، چون قدم‌های اول را درست برداشته‌اید. در آخر اینکه به فنجان نوشیدنی خود شکر اضافه می‌کنید یا نه کاملاً به سلیقه خودتان است.

تاریخچه اسپرسو کن پا به کجا برمی‌گردد؟

پیشینه اسپرسو کن پانا به مدت‌ها قبل از کاپوچینو و لاته برمی‌گردد. این نوشیدنی از زمانی که معرفی شد تا به امروز نام‌های زیاد به خود گرفت، بااین‌حال محبوبیت آن هنوز مثل روز اول پابرجا است. این نوشیدنی در زبان ایتالیایی کن پانا (Espersso con Pana) و در زبان فرانسوی و انگلیسی قهوه وین (Café Viennois) نامیده می‌شود. همچنین در وین، بوداپست و ویانا به قهوه فرانسیسکن (Franziskaner) و در آمریکا و استرالیا به قهوه وین (café Vienne) معروف است.

همچنین نوعی نوشیدنی شبیه به اسپرسو کن پانا در شمال قاره اروپا سرو می‌شود که مهم‌ترین تفاوت آن با کن پانای اصلی وجود شیر زده در آن به‌جای خامه استو این نوشیدنی وینر ملانژ (Wiener Melange) نام دارد.

تفاوت در میان نام‌گذاری به ریشه‌های تاریخی این نوشیدنی در اروپای مرکزی اشاره دارد. محبوبیت این نوشیدنی ریشه در همان سال‌ها دارد. جالب است بدانید دو نوشیدنی کاپوچینو و فرانسیسکانر با جدایی دو فرقه مذهبی راهبان مسیحی (فرانسیسکن و کاپوچین) شکل گرفت و این نوشیدنی‌ها به نام این دو فرقه نام‌گذاری شدند.

کافه وین در آمریکا و استرالیا در ظرف‌هایی با اندازه مختلف سرو می‌شود. مردم فرانسه به دو نوشیدنی ملانژ و کن پانا کافه وین می‌گویند.

مواد اولیه تهیه اسپرسو کن پانا

مواد اولیه تهیه اسپرسو کن پانا در خانه

برای تهیه اسپرسو کن پانا شما به 3 مواد اولیه مهم نیاز دارید:

  1. آب
  2. اسپرسوساز و قهوه
  3. خامه غلیظ

در ادامه جزئیات مواد اولیه تهیه اسپرسو کن پانا در خانه را به شما معرفی خواهیم کرد تا طعم یک اسپرسو کن پانا واقعی را تجربه کنید.

آب

یکی از اصول اولیه تهیه یک اسپرسو خوش‌طعم، استفاده از آب خوش‌طعم است. سعی کنید آب‌لوله‌کشی حاوی مقادیر زیادی مواد معدنی را کنار بگذارید و از آب تصفیه‌شده استفاده کنید.

اسپرسوساز و قهوه

در مرحله بعد برای آماده‌سازی قهوه باید یک دستگاه اسپرسو ساز یا موکاپات تهیه کنید. همچنین به دانه‌های آسیاب شده قهوه نیاز دارید. در انتخاب قهوه دقت کنید و سعی کنید به‌جای پودر آماده، دانه‌های قهوه خریداری کنید و هر بار موقع دم کردن قهوه، دانه‌ها را آسیاب کنید.

خامه غلیظ

چیز دیگری که نیاز دارید، خامه غلیظ فرم گرفته است که بهتر است از شیر گاو تهیه شود. افرادی که رژیم غذایی وگان دارند می‌توانند برای تهیه اسپرسو کن پانا از خامه بادام هندی استفاده کنند. خامه را با همزن بزنید تا قله‌های سنگین شکل بگیرد. به‌دلخواه خود به آن شکر اضافه کنید.

لیسک و فنجان قهوه هم که نیاز به یادآوری ندارد.

اسپرسو کن پانا چقدر کالری دارد

اسپرسو کن پانا چقدر کالری دارد؟

یک فنجان کان پانا اسپرسو با 20 درصد خامه غلیظ که از شیر گاو تهیه شده به همراه یک شات اسپرسو و بدون هیچ افزودنی شیرین‌کننده حدود 35 کالری دارد. البته میزان کالری نهایی به عوامل مختلفی بستگی دارد؛ مثلاً اینکه از چه مقدار خامه فرم گرفته استفاده می‌کنید، چقدر شیرین‌کننده استفاده می‌کنید و غیره. با دانستن این موارد به‌راحتی می‌توانید مقدار کالری فنجان اسپرسو کن پانای خود را محاسبه کنید.

اسپرسو کن پانا چقدر کافئین دارد

اسپرسو کن پانا چقدر کافئین دارد؟

می‌دانیم که یک فنجان کن پانا حاوی یک یا دو شات اسپرسو است و به‌راحتی می‌توانیم میزان کافئین این نوشیدنی را محاسبه کنیم. یک فنجان قهوه اسپرسو 30 میلی‌لیتری در هر شات حدود 63 میلی‌گرم کافئین دارد؛ بنابراین بستگی دارد در قهوه کن پانا چند شات اسپرسو بریزید. اگر یک فنجان کن پانا با یک شات اسپرسو حاوی 63 میلی‌گرم کافئین باشد، یک فنجان کن پانا با دو شات اسپرسو حاوی 126 میلی‌گرم کافئین خواهد بود.

اسپرسو کن پانا را چطور سرو کنیم

اسپرسو کن پانا را چطور سرو کنیم؟

بهترین راه برای نوشیدن اسپرسو پانا، هم زدن خامه فرم گرفته در قهوه است. با مخلوط کردن خامه فرم گرفته و اسپرسو، بهترین طعم این قهوه را به دست می‌آورید. همچنین می‌توانید بلافاصله پس از درست کردن قهوه آن را بنوشید و اجازه دهید خامه زده شده روی اسپرسو شما بماند. به‌این‌ترتیب، مقداری از خامه فرم گرفته پس از نوشیدن اسپرسو باقی می‌ماند تا با قاشق نوش جان کنید.

دقت کنید که خامه قنادی موجود در قهوه کن پانا شیرینی آن را تأمین می‌کند. این‌یکی از دلایلی است که کنار آن شیرینی یا شکر سرو نمی‌شود.

اگر در کافی‌شاپ این نوشیدنی را سفارش دهید، همراه نوشیدنی یک قاشق مرباخوری قرار می‌گیرد که برای هم زدن خامه یا نوش جان کردن آن است.

اگر خودتان در خانه این قهوه را آماده می‌کنید، حتماً حواستان باشد اسپرسو خنک شود و بعد خامه را به آن اضافه کنید. برای زیبایی فنجان اسپرسو می‌توانید روی خامه آن مقداری پودر شکلات، پودر نسکافه یا پودر کاکائو الک کنید.

اسپرسو کن پانا چه طعمی است

اسپرسو کن پانا چه طعمی است؟

قهوه اسپرسو کن پانا طعم متعادلی دارد و هیچ‌یک از دو مواد اولیه بر دیگری غلبه نمی‌کنند. در عوض تلخی ذاتی قهوه در کنار شیرینی خامه طعمی فوق‌العاده لذیذ به وجود می‌آورد. یک نکته جالب در مورد این قهوه ترکیب لایه سرد روی فنجان و لایه داغ زیرین است. به‌طورکلی مزه آن مثل همه نوشیدنی‌های اسپرسو روی زبان می‌ماند و حالت گزگز ایجاد می‌کند.

طعم کن پانا به‌شدت به دانه‌های قهوه‌ای که استفاده می‌کنید بستگی دارد. اگر فقط از دانه‌های قهوه عربیکا استفاده کنید، بخشی از طعم و مزه این نوشیدنی را از دست می‌دهید، اگر هم فقط از روبوستا خالص استفاده کنید، مزه قهوه فوق‌العاده تند می‌شود؛ بنابراین پیشنهاد می‌کنیم انواع قهوه‌ های مختلف را امتحان کرده و بهترین آن‌ها را به سلیقه خودتان پیدا کنید.

طرز تهیه قهوه اسپرسو کن پانا

طرز تهیه قهوه اسپرسو کن پانا

برای تهیه یک فنجان کن پانای کلاسیک، این مراحل را دنبال کنید.

1- خامه را بزنید تا فرم بگیرد

برای زدن خامه این نوشیدنی از همزن برقی استفاده کنید. زدن خامه مهارت خاصی می‌طلبد که پس از چندین بار تمرین حاصل می‌شود. پس اگر اولین بار به ثبات خوبی دست پیدا نکردید، نگران نباشید هیچ اشکالی ندارد. چند بار تمرین کنید تا خامه به قوام موردنظر برسد. پس از تشکیل قله‌ها روی سطح خامه، خامه فرم گرفته شما آماده است.

2. یک شات اسپرسو استخراج کنید

قلب اسپرسو کن پانا شات اسپرسو است. اگر به هر دلیلی شات اسپرسو خوب از آب درنیاید، نباید انتظار داشته باشید کن پانای لذیذی حاصل شود. بهترین شات قهوه اسپرسویی که می‌توانید را آماده کنید.

3. روی اسپرسو را با خامه بپوشانید

در این مرحله باید به آرامی خامه فرم گرفته را روی شات اسپرسو بنشانید. مراقب باشید خامه در فنجان اسپرسو غوطه‌ور نشود و روی آن شناور بماند.

خامه اسپرسو کن پانا

انتخاب خامه سنگین و باکیفیت برای اسپرسو کن پانا

ممکن است نداشتن تجربه کافی درزمینهٔ فرم دادن خامه یا سخت بودن مراحل آماده‌سازی آن شما را وسوسه کند به سراغ خامه آماده یا خامه اسپری‌ای بروید و آنها را روی فنجان کن پانا بریزید و سرو کنید. اگر به دنبال کیفیت و طعم خوب هستید، تحت هیچ شرایطی این کار را انجام ندهید. خامه‌ای که خودتان در خانه با مخلوط‌کن یا همزن آماده می‌کنید، هزار برابر قهوه را لذیذتر می‌کند و چیزی نمی‌تواند جای آن را بگیرد.

موقع خرید خامه به سنگین بودن آن (پرچرب) اهمیت زیادی بدهید. حتماً خامه گاوی خریداری کنید و سراغ خامه‌های گیاهی یا هیدروژنه نروید. البته برای آماده کردن خامه این قهوه حتماً نیازی به داشتن همزن و مخلوط‌کن نیست، می‌توانید آن را با دست هم بزنید تا به فرم دلخواه شما برسد.

برای تغییر طعم خامه مقداری وانیل، شکر یا شربت افرا به آن اضافه کنید تا عطر و بوی آن چند برابر بهتر شود.

برای تهیه قهوه اسپرسو کن پانا چه قهوه‌ای استفاده کنیم

برای تهیه قهوه اسپرسو کن پانا چه قهوه‌ای استفاده کنیم؟

اسپرسو کن پانا را مثل اسپرسو استاندارد بدون قند و شکر و سایر مواد افزودنی شیرین‌کننده نوش جان کنید. حتی در اسپرسو یا خامه شیرین‌کننده نریزید و بهتر است به سراغ قهوه‌های محبوب عربیکا و روبوستا بروید.

بااین‌حال استفاده از قهوه عربیکا باعث می‌شود مقداری از عطروطعم لازم برای قهوه خود را از دست دهید و همچنین استفاده از قهوه روبوستا باعث می‌شود که نتیجه کار شما بیش‌ازحد تلخ شود و طعم زننده‌ای پیدا کند.

برای آنکه این قهوه بهترین طعم ممکن را داشته باشد و نتیجه فوق‌العاده‌ای به دست آورید، عربیکا و روبوستا را با یکدیگر ترکیب کنید. سعی کنید نسبت آنها 70 درصد عربیکا به 30 درصد روبوستا باشد تا بهترین طعم این قهوه حاصل شود. در ضمن اگر واقعاً به دنبال طعم اصیل این قهوه می‌گردید، به سراغ قهوه‌هایی بروید که خاستگاه آنها کشورهای آمریکای جنوبی یا مرکزی باشد. قهوه این نواحی عطر و رایجه غلیظ‌تری دارد.

چند نکته برای اسپرسو کن پانای لذیذتر

برخی از افراد به علت سنگین بودن خامه و کالری بالای این ماده غذایی تمایلی به استفاده از آن ندارند. اگر شما هم از این دسته افراد هستید، می‌توانید به‌جای خامه از کف شیر که حالت فومی دارد استفاده کنید.

برای آنکه قهوه مقداری شیرین‌تر باشد، می‌توانید مقداری وانیل یا شکر به خامه اضافه کنید و رایحه خاصی به آن بدهید. البته اسپرسو کن پانا بیشتر در فرانسه به این شکل تهیه می‌شود.

اگر به دنبال طعم اصیل و سنتی این قهوه هستید، حتماً برای تهیه آن از خامه غلیظ و پرچرب استفاده کنید. خامه فوم گرفته را به کمک ماسوره به آرامی روی فنجان بریزید و به سلیقه خود قهوه‌تان را تزیین کنید.

جمع بندی

در این مقاله با یکی دیگر از انواع قهوه اسپرسو آشنا شدیم، جزئیات زیادی در مورد آن یاد گرفتیم و دیدیم چطور باید این نوشیدنی گرم را تهیه کنیم. اسپرسو کن پانا یک شات اسپرسو سینگل یا دبل است که روی آن سخاوتمندانه یک قاشق خامه فرم گرفته غلیظ از شیر پرچرب می‌ریزند و سرو می‌کنند. این نوشیدنی به‌دلخواه فرد می‌تواند شیرین یا تلخ باشد. اگر تصمیم گرفتید این نوشیدنی را با دستورالعمل این مقاله در خانه با اسپرسوساز یا موکاپات خود امتحان کنید، نتیجه را حتماً با ما در میان بگذارید.

منبع: yourdreamcoffee

5/5 - (1 امتیاز)

سوالات متداول

  • قهوه اسپرسو کن پایا شیر دارد یا خامه؟

    یک فنجان اسپرسو کن پانا حاوی یک یا دو شات اسپرسو به همراه یک قاشق خامه فرم گرفته غلیظ است.

  • آیا می‌توانیم برای اسپرسو کن پانا از خامه آماده استفاده کنیم؟

    برای آنکه این قهوه عطروطعم واقعی خود را داشته باشد، ترجیحاً سراغ خامه آماده نروید و خودتان در خانه آن را آماده کنید.

  • قهوه اسپرسو کن پانا چقدر کافئین دارد؟

    هر شات اسپرسو 30 میلی‌لیتری حدود 63 میلی‌گرم کافئین دارد؛ بنابراین میزان کافئین این نوشیدنی به این بستگی دارد که در قهوه اسپرسو کن پانا چند شات اسپرسو بریزید.

  • قهوه اسپرسو کن پانا چقدر کالری دارد؟

    یک فنجان کان پانا اسپرسو با 20 درصد خامه غلیظ که از شیر گاو تهیه شده به همراه یک شات اسپرسو و بدون هیچ افزودنی شیرین‌کننده حدود 35 کالری دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *