شیرین، پر از آجیل و طعم شکلاتی خوشمزه. قهوه موکا یا موکاچینو یک نوشیدنی خامه ای مبتنی بر اسپرسو است. که طعم تند و قوی اسپرسو را نیز شامل خود میشود. منشا قهوه موکا (Mocha) را می توان به شهر بندری، در قرن پانزدهم در یمن جستجو کرد که به دلیل دانه های قهوه با کیفیت بالا مشهور بود. و در این مقاله از وبلاگ دکتر کافی قصد داریم شما را با تاریخچه، ترکیبات، انواع و این نوشیدنی کافئین دار محبوب آشنا کنیم.
کافه موکا چیست؟
قهوه یکی از نوشیدنیهای محبوب و رایج در میان اغلب افراد دنیا است که انواع مختلفی دارد. سلیقه متفاوت افراد در انتخاب انواع قهوه، زمینهساز تهیه و ساخت انواع مختلفی از آن شده است.
قهوه موکا که به زبان ایتالیایی Caffè mocha نام دارد، در واقع نوعی کافه لاته شکلاتی و خامه ای است که بر اساس اسپرسو و شیر داغ ساخته میشود.
✅ نوع سرو | گرم |
✅ مناطق تولید | کلمبیا، برزیل و یمن |
✅ طعم | شیرین و شکلاتی |
✅ میزان کافئین | حدود ۱۷۰ میلیگرم |
✅ میزان کالری | حدود ۲۱۰ کیلوکالری |
گاهی به این قهوه، پودر شکلات نیز افزوده میشود. موکا کافه را همچنین میتوان به همراه شکلات تلخ یا شیر شکلات ترکیب و نوش جان کرد. در بسیاری از کشورها به این کافه شکلاتی، موکاچینو نیز میگویند.
تاریخچه کافه موکا
واژه موکا از شهر المخا یا موکا، در یمن به وجود آمده است و نام یک شهر ساحلی و تجاری در امتداد دریای سرخ است، نام این بندر منجر به نامگذاری این قهوه شد. این نوع قهوه از قدیمیترین انواع قهوه عربیکا نیز محسوب میشود و دارای طعمی شکلاتی و خاکی است. نوشیدن کافه موکا به قرن 18 میلادی بازمیگردد و در آغاز به بیسیرین یا باواریا معروف بود.
تفاوت لاته و موکا چیست؟
لاته و موکا دو نوشیدنی محبوب در دنیای قهوه هستند، با این حال فرق موکا و لاته در مواد تشکیلدهنده، نحوه تهیه، طعم و نوع سرو این دو نوشیدنی وجود دارد.
ویژگیها | لاته | موکا |
---|---|---|
ترکیب | اسپرسو، شیر بخار آماده | اسپرسو، شیر بخار، شکلات |
نسبت اجزا | 1 اسپرسو به 3 شیر بخار | 1 اسپرسو به 1 شیر بخار و 1 شکلات |
طعم | قوی و ملایم | قوی، ملایم و شیرین |
تاثیر شیر | مقدار کمی شیر بخار پز شده به لاته اضافه میشود و مزه غلیظ تری به آن میدهد. | مقدار بیشتری شیر بخار پز شده و شکلات به موکا اضافه میشود که باعث میشود طعم شیرین تری بیشتری داشته باشد. |
اضافات معمول | خامه، شکلات، پودر کاکائو | خامه، شکلات، پودر کاکائو، شکر |
سرو شده سرد | بله | بله |
میزان اسپرسو | نسبتاً قوی | متوسط تا قوی |
میزان قند | معمولاً کمتر از موکا | معمولاً بیشتر از لاته. |
طرز تهیه قهوه موکا
قهوه موکا یکی از نوشیدنیهای قهوهای محبوب است که با استفاده از دستگاه موکاپات یا قهوهجوش موکا تهیه میشود. برای درست کردن قهوه موکا، تنها کافی است که مراحل زیر را دنبال کنید:
ترکیبات موکا :
- قهوه آسیاب شده 2 قاشق غذاخوری
- آب 120 میلی لیتر
- شیر 60 میلی لیتر
- شکر (دلخواه)
مرحله ۱: پر کردن قسمت زیرین قهوهجوش
ابتدا باید قسمت زیرین قهوهجوش را با آب پر کنید. توجه داشته باشید که آب را تا مرز سطح شبکهی قهوهجوش پر کنید.
مرحله ۲: اضافه کردن قهوه آسیاب شده
سپس قهوه آسیاب شده را به بخش بالایی قهوهجوش اضافه کنید و آن را به صورت فشاری سفید کنید. توجه داشته باشید که قهوه را سفید کنید اما فشار زیادی روی آن اعمال نکنید.
مرحله ۳: قرار دادن قهوهجوش روی حرارت
سپس قهوهجوش را روی حرارت قرار دهید. حرارت را به میزان متوسط تنظیم کنید و منتظر شوید تا قهوه به آرامی و طبقه به طبقه بالا برود.
مرحله ۴: برداشتن قهوه
وقتی که قهوه به طبقهی بالا رسید، شما میتوانید قهوه را بردارید. برای این کار، قهوهجوش را از حرارت برداشته و سپس با استفاده از یک قوری، قهوه را به فنجان سرو کنید.
مرحله ۵: تزیین قهوه
در این مرحله، شما میتوانید قهوه خود را را با شیر و یا شکر دلخواه تزیین کنید
نکات مهم هنگام نوشیدن کافه موکا
قبل از نوشیدن قهوه موکا باید به نکات مهمی توجه کنید که در ادامه برخی از مهم ترین نکاتی که باید هنگام سرو کافه موکا باید بدانید را توضیح داده ایم:
- چنانچه هنگام نوشیدن کافه Mocha به طعم شکلاتی و قوی بیشتر علاقهمند هستید، یک قاشق چایخوری پودر قهوه اضافه کنید و بیشتر از سس شکلات و پودر شکلات استفاده کنید.
- شیر بدون چربی میتواند گزینه سالمتری برای تهیه موکا باشد، اما استفاده از شیر پرچرب و خامه خوشطعمتر و قویتر است.
- میتوانید از شکر قهوهای یا سفید برای شیرین کردن قهوه خود استفاده کنید، اما در هر صورت شکر قهوهای گزینه بهتری است.
- عطر و طعم قهوه موکا اولین ویژگیهای بارزی هستند که بیانگر کیفیتاند، پس به آن توجه کنید.
- قیمت این قهوه در هر کافه بسته به نوع مواد اولیه مصرفی و کیفیت آنها متفاوت است.
حال که نکات مهم هنگام نوشیدن کافه موکا را متوجه شدیم؛ می خواهیم به شما فواید و خواص نوشیدن یک فنجان قهوه موکا را توضیح دهیم، در ادامه با دکتر کافی همراه باشید.
آشنایی با انواع قهوه موکا
قهوه Mocha این نوشیدنی جذاب توسط برندهای مختلفی به بازار عرضه میشود. از معروفترین برندهای قهوه فوری موکا میتوان به برند نسکافه اشاره کرد، در ادامه با انواع موکا کافه بیشتر آشنا خواهید شد.
۱. آیس موکا
آیس موکا یک نوع نوشیدنی سرد است که با ترکیب قهوه اسپرسو، شیر سرد، شکلات و یا کاکائو ساخته میشود. در این نوشیدنی، شیر سرد با شکلات یا کاکائو در یک لیوان موکا مخلوط میشود، سپس قهوه اسپرسو روی آن ریخته میشود. در نهایت، برای تزیین و افزایش طعم، میتوان بر روی آیس موکا کره خامه و یا شکلات خرد شده اضافه کرد. آیس Mocha اغلب در کافی شاپ ها به عنوان یکی از نوشیدنیهای قهوه سرد محبوب، عرضه میشود.
۲. نسکافه فوری موکا
این محصول از برند نسکافه دارای طعمی شیرین و بافتی نرم است و در دنیا طرفداران زیادی را به سمت خود جذب کرده است و از قهوههای برشته شده عربیکا و کانفورای آفریقایی پودر شده به همراه شکر و پودر شکلات سفید و پودر شیر خشک کمچرب ساخته شده است. طعم خاص و خوشمزه این نوع قهوه توانسته آن را به یکی از پرفروشترین قهوههای فوری دنیا تبدیل کند.
نسکافه وایت بسیار آسان و سریع آماده میشود. کافی است پودر قهوه فوری این محصول را درون یک لیوان آب جوش ریخته و هم بزنید پس از 20 ثانیه هم زدن فومی بر روی لیوان قهوه شما ایجاد میشود و قهوه حاضر است.
۳. قهوه گانودرما موکا
قهوه گانودرما موکا، یک نوع قهوه است که حاوی قارچ گانودرما لوسیدوم (Ganoderma lucidum) یا همان قهوه گانودرما است. گانودرما لوسیدوم یک نوع قارچ است که در بسیاری از کشورها، بهخصوص در آسیا، بهعنوان دارو استفاده میشود.
جمع بندی
قهوه موکا یکی از نوعی قهوه خاص و محبوب است که از دانههای قهوه روبوستا و عربیکا تهیه میشود و دارای طعم و مزه شیرین و شکلاتی میباشد. که در این مقاله شما را با کافه موکا و طرز تهیه، انواع، خواص، ترکیبات و همچنین تاریخچه آن آشنا کردیم. تا شناختی درست از این نوع قهوه محبوب داشته باشید.
منابع:
سوالات متداول
-
آیا قهوه فوری موکا کافئین کمتری در مقایسه با قهوه معمولی دارد؟
بله درصد کافئین موجود در قهوه موکا بسیار کمتر از قهوه آمریکانو و سیاه است و در عوض قند بیشتری دارد.
-
موکا چاق کننده است یا نه؟
بله، موکا کافه به دلیل حاوی شیر و شکلات، میتواند مصرف اضافی کالری و قند و به تبع آن افزایش وزن را در افرادی که مصرف زیاد آن را دارند، به دنبال داشته باشد.
-
ترکیبات موکا چیست و نحوه سرو آن چگونه است؟
موکا از ترکیب شکلات، اسپرسو، شیر، فوم شیر و خامه تهیه میشود و جهت سرو آن باید از فنجانهای 220 سیسی سرامیکی یا شیشهای استفاده شود.
-
موکا تلخ است یا شیرین؟
موکا کافه یک نوشیدنی شیرین است که شامل اسپرسو، شکلات و شیر بخاری است. اسپرسو در موکا کافه باعث ایجاد طعم تلخ و قوی میشود، اما با اضافه کردن شکلات و شیر بخاری، موکا کافه به طعم شیرین تبدیل میشود.
-
محتویات موکا چیست؟
موکا کافه شامل اسپرسو، شکلات (تخته یا پودر) و شیر است.
-
قهوه موکا چه طعمی دارد؟
موکا کافه دارای طعم تلخ و قوی اسپرسو است که با اضافه کردن شیر و شکلات، طعم شیرین و خامهای به آن اضافه میشود.